8. sep, 2015

September 2015, Intake

Dinsdag 8 september.

Vanochtend ongeveer om 07.45 uur vertrokken richting Amsterdam naar het VU.

Ergens in het radio journaal van 09.00 uur hoor ik dat er een straat blank staat bij het VU door een kapotte waterleiding. Bij het VU aangekomen blijkt het veel erger dan op het journaal vermeld.

Ik word door een agent tegengehouden en als ik vraag:” Hoe kom ik er dan want ik heb 3 afspraken staan?” zegt hij “Nu het ziekenhuis wordt ontruimd i.v.m. waterschade”.

Zo’n 500 meter verderop vindt ik een parkeerplaats. Daar de auto gestald en teruggelopen om eens te kijken en te bellen. Het blijkt vele malen erger. Ambulances uit de wijde omtrek komen aan om straks alle patiënten te evacueren. Ik word gebeld dat de afspraak van 10.00 uur niet doorgaat. Nee, dat had ik na dit gezien te hebben, ook niet meer verwacht.

Na een paar foto’s met de mobiel te hebben gemaakt ga ik terug naar de auto. Eenmaal in de auto eerst een heel stuk door Amsterdam heen en dan eindelijk de snelweg op, naar huis. Onderweg knapt er iets in mij. 

Ik had me zo op deze dag verheugd en dat ik na 40 jaar deze stap heb gezet en dacht eindelijk rust te vinden. Maar goed dit is overmacht en ik denk ook aan alle patiënten die geëvacueerd moeten worden.

Thuis gekomen een paar ingewijden laten weten dat ik onverrichter zake weer thuis ben.

Vele steunende reacties van o.a. Nancy, Nanda, Monique, Vicky, Angela, Jolanda en ga nog maar even door. (waarvoor toen dank)

 

Vrijdag 11 september.

Iets in me zegt me zelf met het VU te bellen. 

Gebeld en heel toevallig was die dame er net mee bezig. Ze vraagt mijn naam en geboortedatum en ik hoor haar tussen de papieren bezig. Uiteindelijk zegt ze op korte termijn kan ik de afspraken niet gekoppeld doen of u moet geen bewaar hebben tegen een latere datum Ik zeg ik wacht al 40 jaar dus iets langer kan ook nog wel.

Er kunnen gekoppelde afspraken worden gepland op vrijdag 30 oktober om 09.00, 10.00 en 11.00 uur. Ja is wel vroeg opstaan en rijden maar doet u dat maar. Toevallig had ik die dag al verlof geschreven voor mijn verjaardag op 1 november.

Zou dit toeval zijn of wordt het een mooi verjaardagscadeau.

Het werd  op 30 oktober een heel mooi verjaardagscadeau.

Het intake gesprek verliep ontzettend goed. Heel relaxed eigenlijk. Raar achteraf dat je je daar zoveel zorgen over hebt gemaakt. Maar in de toekomst zal dat nog met veel meer gebeurtenissen zo blijken te zijn.

Maar goed, Dhr. Steensma zet mij op de wachtlijst voor de diagnostische fase. 

 

#ingegaatvooruit#happy.