16. aug, 2016

"Groen Licht" 16 augustus 2016, 15.08 uur.

Mijn eerste officiële vakantiedag. Ik lig lekker in de zon, te genieten met een wijntje.

Ergens hoor ik een telefoon. Het dringt langzaam tot mij door dat het mijn mobiel is die binnen ligt. Ik naar binnen, een onbekend nummer. Heb ik hier zin in? Iets zegt me toch op te nemen, wat ik dan ook doe. Ik heb vakantie dus ik neem op met “Hallo, met Inge”

Aan de andere kant: “Inge, met Annemarie van het VU. Gefeliciteerd meid, je bent door! Je krijgt een oproep van de endocrinologie. En daarna moet je er na zo’n drie maanden weer heen voor controle en dan moet je er even bij zeggen dat ze die afspraak koppelen met een afspraak met mij. Dan hoef je maar een keer te rijden.  Ons gesprek van 5 september kan komen te vervallen”.

Men zal nu begrijpen waarom de kop bestaat uit een datum 16 augustus en een tijdstip15.08 uur. Ja, die vergeet ik nooit weer. Het gesprek van 5 september heb ik op mijn verzoek laten staan.

Daarna de dochters geprobeerd te bellen. Helaas, is ook zo mogen tijdens het werk geen telefoon bij zich hebben. Dan mijn (schoon)zus Nanda, wordt niet opgenomen, zal ook wel aan het werk zijn. Je wordt onrustig, het bruist je. Dus maar twee vriendinnen gebeld. De eerste ben ik nog rustig, volgens mij?, bij de tweede (Jolanda) breken de emoties echt los. Er komt een huilbui van blijdschap. Er gaat ineens zoveel door je heen. 

Een geweldig begin van de vakantie. Ik denk dat men wel begrijpt dat ik op 17 augustus ga beginnen ben met de kasten uit ruimen. Alle mannenkleding in zakken en weg ermee. Ik wacht niet op de endocrinologie. Ik ben toch al transitie. Alleen is mij door de psychologe wel duidelijk gemaakt dat dit niet van het officiële jaar wordt afgehaald. Het maakt mij niet uit. Ik heb “Groen licht” en ga van hieruit weer verder.

#gelukkigmakendetelefoontjes.