31. dec, 2016

Terugblik 2016

Terugkijkend op 2016, ja leuk om te doen, soms met vreugde, soms met verdriet, emoties en soms boosheid. 
In januari mijn vorige (schaduw) facebook verwijderd, iedereen die daar was of contact met mij hield van te voren ingelicht. Hen ook uitgelegd waarom, hen de kans gegeven om mij te blijven volgen op mijn echte ik facebook. Helaas blijk je dan nichtjes en “vrienden” te verliezen. Mensen die schijnbaar mijn ware ik en de bijbehorende verandering(en) niet kunnen accepteren. Helaas.
Maar het jaar is voorbij gevlogen. Met ups en downs. Soms geen benul van de tijd. Soms gaat het zo snel. 
Eindelijk mochten de diagnostische gesprekken beginnen in het VU met een psychologe. Het ging allemaal beter dan ik had verwacht en zeker sneller. 
Aan het begin van mijn vakantie wordt ik door mijn psychologe gebeld met de felicitaties “Inge gefeliciteerd, je bent door”. Een beter begin van mijn vakantie kon ik me niet wensen. 
Ondertussen de totale acceptatie van de (schoon)familie, later zelfs vrij snel van schoonmoeder. Erg blij met deze familie en blij met het feit dat de acceptatie steeds meer vastigheid krijgt.
Na de vakantie, een nieuwe werkplek, de gewenste werkplek. Naar later blijkt ook daar volledige acceptatie, zo verheugend. 
Eindelijk op 24 oktober is het dan zover ik mag aan mijn real life fase gaan beginnen. Na de benodigde testjes de hormonen en antitestosteron opgehaald, uiteraard de volgende dag gelijk begonnen. Ook de volgende dag even terug om bloed te prikken, daar ik aan het wetenschappelijk onderzoek mee doe kon dat niet ergens anders. Nou ja, sinds de 24ste kan niets meer stuk.
Ben door mijn nichtje gewaarschuwd voor de effecten van (zoals zei ze noemt) de hormonsters. 
Wat is het een supergevoel dat je eindelijk mag beginnen. Er valt een spanning van je schouders af. Er komt rust in je hoofd. Enkele dagen later krijg je de brieven van het VU binnen voor haarwerk, laserbehandeling voor ontharing en dergelijke. Lets start. Een blij gevoel komt over mij, en eerlijk gezegd dat is nog steeds zo, niet meer weg geweest sindsdien. 
Voor het eerst een T-Style party meegemaakt, een feest met gelijken. En dat is zeker niet mijn laatste geweest. 
Blij met de familie, de spaarzame bevriende, eerlijke collega’s, en nieuwe vrienden, vriendinnen. 
Wat gaat 2017 brengen? Dat gaan we beleven. Dat het mij en jullie mag brengen wat we wensen. 
 Ik ga in elk geval elke dag genieten van de real life fase, van elk moment. En dat al mijn dierbaren ook mogen krijgen wat ze wensen en ook zo mogen genieten.

#Dathetsnelmogegaanenkommaaropmethetmomentwaariknaarverlang   

Voor iedereen een fijne, veilige jaarwisseling en een heel gelukkig en gezond nieuwjaar.

Liefs, Inge xxx