31. dec, 2016

Laseren/ Ontharing

Op donderdag 17 november,  naar het Meander Medisch Centrum geweest voor ontharing van o.a. het gelaat. Ik moet zeggen al met al viel het mee. Alleen de bovenlip was best gevoelig, maar ja daar zitten ook de meest donkere haren. Gelukkig was mijn make-up waterproof.

Bij het vertrek krijg ik een nieuwe afspraak en het vervelende bericht dat ik voor de afspraak op 29 december alles moet laten groeien, zodat er haartjes zichtbaar zijn om foto’s te maken van kleur en haardikte. Dit is een vreselijk vooruitzicht. Sta je net twee weken geregistreerd als vrouw, moet je je  over zes weken je baard laten staan.

Ik heb mijn dochters verteld dat zij dan de boodschappen moeten doen want ik ga niet met een baard of zelfs maar met een halve baard het dorp in. Dus wordt een paar dagen opsluiting. Geen leuk vooruitzicht met de kerst. Niet naar buiten, of uit eten, niemand kunnen willen ontvangen. 

Op donderdag 29 december, gelukkig weer naar het MMC, laserontharing. Er worden foto’s gemaakt van de beharing in het gezicht e.d. Daarna wordt ik droog geschoren met zo’n wegwerpmesje. Daarna het gezicht laseren. Vervolgens de onderkant, dat zelf maar even geschoren en daarna daar ook gelaserd.Blijkt in het gesprekje achteraf dat de verpleegkundige van het VU mij dat had moeten vertellen bij het gesprek dat ik bij de intake al het haar had moeten laten groeien. Oké, nemen we mee naar het VU. Nieuwe afspraak gemaakt voor 15 februari.

Daarna met spoed naar huis. Normaal ben ik door de hormonen een stuk rustiger geworden, ook in het verkeer, maar daar is nu weinig van te merken. Eenmaal thuis het gezicht helemaal glad en goed scheren. Wat een gelukzalig gevoel. En ja, ik werd emotioneel. En wat doe je dan als vrouw? Tijd voor shoppen om jezelf te belonen

Opmaken en met  dochter Angelique en haar vriendin Kirstin winkelen. Twee leuke armbanden en twee setjes oorbellen en nog een leuk truitje gekocht.