5. jan, 2017

Overdenken

Gevoelens, emoties ……..

Ja, terugkijkend op 2016 had ik al gedaan.

Dus maar wat mijmeren en vooruitkijkend naar/ in 2017. 

Het geeft zo’n rust in het hoofd de afgelopen maanden. Eindelijk door, en eindelijk de hormonen. Mijn nichtje noemde (waarschuwde me) voor de hormonsters.Na zo’n tien weken geslikt en geplakt te hebben ondervind en voel ik verschillende veranderingen.

Ja, het geeft ook wat ongemakken. Maar die wegen (nog) niet op tegen de voordelen. Oké, twee weken ochtendmisselijkheid waren niet leuk. Maar tot dusver is dat het nog enige nadeel.

De voordelen: Rust in je hoofd, eindelijk rust in je gedachten, beter slapen. Ja, zo ver gaat/ ging dat! Minder groei lichaamsbeharing, minder baardgroei (behoudens de week eind december 2016), zachtere huid (moet je dus weer uitkijken met scheren). Licht pijnlijke borsten, ze lijken enige vorm te krijgen.  En een voordeel, het lijkt erop dat mijn haar wat voller wordt. Maar dat houdt niet in dat ik al tevreden ben met de haardikte. Dus heb ik de afgelopen maand toch maar een prachtig haarwerk aangeschaft bij Mariposa, voor bij bepaalde gelegenheden.

Emoties. Ja, ik ben een stuk emotioneler de laatste weken. Kijk naar films waarvan ik bij mijn vrouw dacht; Waarom moet je nu huilen?  Ja, dat vraag ik me nu zelf ook vaak af, waarom zit jij nu te huilen? Een bepaald nummer, een bepaald moment, een bepaald iets op tv en …… bingo. Vind ik dat erg? Nee überhaupt niet, blij mee zelfs. Eindelijk het masker af en eindelijk mezelf kunnen en mogen zijn.

Ook de verwerking van bepaalde gebeurtenissen is eindelijk begonnen en ook dat maakt emotioneel. Ik weet niet of ik alles kan accepteren, kan loslaten. Het blijft moeilijk.

Nieuwjaarsdag telefoongesprek met mijn schoonmoeder. En het eerste wat ze zegt “Inge, de beste wensen voor het nieuwe jaar”. Wat geeft dat een geweldig warm en blij gevoel. En ook daar kan ik dan weer emotioneel van worden. 

Eind januari komt er nog een moment waarvan ik nu denk “Hoe houden de emoties zich dan?” Wordt vervolgd.

  

#Wegaanhetmeemaken#ditwordteengeweldigjaar  

Liefs, Inge xxx