16. jan, 2017

Workshop Make-Up

Zondagmiddag een geweldige workshop Make-Up Transgenders Basis gehad in de Meern, bij Nabila (Muah el Rafana) een geweldig lieve vrouw die ons veel geleerd heeft en ons overal mee wilde helpen. En het leukste is dan wel dat je met drie andere dames aan de tafel zit, de een ervarener met make-up dan de ander. Maar zo leer je ook van elkaar. Ik zit tegenover ene Vicky, er ging geen belletje rinkelen. Maar gaandeweg haar opmaken begin enigszins te denken. Toch komt het gezicht mij ergens bekender en bekender voor, maar kan het niet plaatsen. We lachen en oefenen samen gestaag verder en het wordt een reuze gezellige middag.  Veel doen en veel lachen.

Dan het moment waar we eigenlijk klaar zijn en onze metamorfose verder beginnen. Ik sta voor de spiegel om mijn haarwerk op te krijgen. Vicky komt naast mij staan en doet haar haarwerk op met zo’n routine daar wordt je bijna jaloers op. Maar ik kijk haar aan in de spiegel en zeg “maar ik herken jou” Jij zat bij T-Style 13 schuin achter mij bij o.a. Vivian aan tafel. Heel apart om te zien wat een haarwerk doet. Even later doet Jane haar haarwerk op, ik vraag had je dat de laatste T-Style ook op. Nee, een ander, ze pakt het andere haarwerk en zet dat op en ja hoor weer herkenning van ja jou heb ik ook gezien. Nelly kon ik mij moeilijker herinneren maar goed. Het bleek dus dat we alle vier op de laatste T-Style waren. En we zullen er alle vier op 8 april weer zijn. Al met al een geslaagde middag die zo rond 16.30 uur afgelopen zou zijn, maar daar gingen we ruimschoots overheen.

Nabila dank voor je tips en tools. En Vicky, Jane en Nelly en natuurlijk Nabila (Muah el Rafana) Bedankt voor een super middag. 

Dan maandagochtend je make-up kast schoonmaken en kijken of je alles in huis hebt om te oefenen. Nee dus. Ja, ik heb dit nog nodig en dat nog en foundation heb ik. Nog gezichtsprimer nodig maar hoe heette dat andere nou ook weer. Even een berichtje naar Nabila en vrij vlot antwoord (waarvoor ook weer dank) Het boodschappenlijstje is weer compleet. 

Dan de foto's vaan mijn make-up kast op Facebook geplaatst. Zo dat geeft een reacties. Dat ik zoveel heb. Helemaal niet, even uitgelegd wat waar stond en wat wat was. Dan valt het toch best mee? Hoe zat het ook weer? een vrouw heeft nooit geen kleding om aan te trekken, maar ook geen ruimte meer in de kast. Nooit genoeg hakken en volgens mij ook nooit genoeg make-up.

Al met al,. Ik heb een reusachtige zondaagmiddag gehad, een drukke maandagochtend, een gezellige chatavond op maandag en er weer drie vriendinnen bij. 

 

Liefs, Inge xxx

#ingegenietengaatverderenhoudtvol