29. jan, 2017

de "Cliffhanger"

Vrijdag 27 januari 2017, weer een dag om nooit te vergeten.

Om 06.00 uur staat de visagiste/hairstyliste Julia voor de deur. Dochter Angelique is als bruidje uiteraard als eerste aan de beurt. Zij moet om 08.30 uur klaar zijn want dan komt bruidegom Arjan haar ophalen. Om 08.00 uur kunnen we haar de bruidsjurk aantrekken en dichtmaken, 24 kleine knoopjes met kleine lusjes met een haaknaald moeten vastmaken. Maar had het graag voor haar over.Mijn dochter straalt als nooit tevoren, geen zenuwen te bekennen. Anders dan bij mij merk ik als ik die lusjes over de knoopjes moest “haken”. Nou ja, bij mij begon het dan gisteravond ook al. Maar goed dat laat je niet merken dan ga je even naar buiten, de duisternis in. Even over half, komt de auto de straat inrijden en komt Arjan zijn bruidje halen. Ze zien er allebei stralend uit. Zij vertrekken voor hun huwelijksfoto’s.

En Julia kan met mij aan de slag. Angelique had geregeld dat Julia ook mij volledig zou opmaken. Dank je Angelique en dank voor het werk Julia.  

Dan tegen 10.00 uur kan ik de laatste tassen in de auto laden en meenemen naar het huis van Angelique en Arjan. Daar met overige gasten wachten tot het bruidspaar aankomst en we even later kunnen vertrekken naar het gemeente huis in Barneveld. Daar wordt om 12.00 uur het huwelijk voltrokken.

Dat was dus mijn “cliffhanger” van de maand januari. Mijn eerste officiële taak als vrouw. Getuige zijn van en bij het huwelijk van mijn dochter. Supertrots. En natuurlijk zet ik met een supergevoel mijn nieuwe handtekening. 

Daarna gaan we naar het park bij de Schaffelaar om daar gefotografeerd te worden met het kersverse bruidspaar.  De fotograaf heeft schijnbaar zin in een parkwandeling over grind en licht ontdooide kleipaden. Lekker voor je voeten en funest voor je hakken.

Als wij eindelijk gefotografeerd zijn besluiten we de rest af te wachten bij en in de warme auto. Want we hadden prachtig droog weer, maar koud. 

’s Middags, om 14.30 uur, wordt het huwelijk nog in de kerk te Wekerom bevestigd.

Daarna weer in de warme auto en op naar partycentrum de Molen in de Harskamp om daar gezamenlijk te genieten van warmte en een heerlijke dis. Vervolgens kan de receptie en het aansluitende feest beginnen.  

Als een trotse ouder ga ik in de kleine uurtjes naar huis en dat is even anders. Wetende dat je dit weekend echt alleen in het huis bent. Al met al hebben de hormonen heus wel huisgehouden vanaf een donderdagavond, maar ik wist het goed te verbergen en heb mijn momentjes wel even opgezocht en niemand heeft het volgens mij doorgehad.  

Angelique en Arjan ik wens jullie alle liefde en geluk van de wereld. 

Zaterdagavond toch maar even weggegaan. Lekker naar Mariposa even eruit. Waar Ilse een prachtige foto van mij maakt na de make-up. Zo blij met mijn nieuwe haarwerk, en nu ook een nieuwe stijl erin. 

#eengelukkigevrouwentrotseouder 

Liefs,

Inge XXX