10. mrt, 2017

Een oefenweek

Maandag:

Het begin van drie diensten. Ik ben er met mijn hoofd niet bij. Denk meer aan een vriendin en haar vader die een operatie ondergaat.

Ik had me voorgenomen om mijn stem(oefeningen) ook op het werk te introduceren. Dus aan de poort mijn stem getracht te oefenen. Dit ook aan de telefoon trachten vol te houden. Het op een gegeven moment opgegeven, ik wordt wat hees.

’s Avonds het goede nieuws gelezen de operatie is goed verlopen.  

Op dinsdag ga ik verder met het oefenen tijdens het werk. Zowel tijdens de toegangscontrole als aan de telefoon. Sommigen raken verward aan de telefoon. Planningsfoutje bij het inhuurbedrijf geeft mij de ruimte om 15,6 km tijdens mijn dienst te lopen, lekker over het complex en het veld.

Steeds meer dames van de 11Lmb vragen naar mijn nagels en geven complimenten. ’s Middags even met Sigrid gesproken aan de poort. Zij blijkt ook nog pedicure te zijn. Dat is handig. Als ik tips wilde moest ik het maar zeggen. En veel verder kwamen we niet want er stonden al weer auto’s achter.

In de middag is het me één keer gelukt aan de telefoon. Ik krijg te horen “Dank u wel mevrouw voor deze informatie”.  Yes, die is binnen. Ook hoor ik de middag een collega twijfelen.  

Woensdag Sigrid maar uitgenodigd op Facebook en het werd geaccepteerd, dus weer een vriendin erbij. En dat zijn er al twee van 11Lmb, volgen er meer?  

De hele week nog niets gehoord over vervolggesprekken, geen mails, geen telefoon. Misschien ook te kort dag met tussen door een commando-overdracht en daags erna een zeepkistensessie. Beiden gemist i.v.m. het werk evenals de Defensie Vrouwendag op Soest. Wij mochten geen verlof in verband met die commando-overdracht. Helaas. Later op de foto’s wel weer twee dames van 11Lmb zien zitten.

Wel gemaild en telefonisch contant gehad met Juridische Dienstverlening Defensie. Mijn salaris is gekort, met name de TOD (toeslag onregelmatige dienst). Ik zou vrijwillig op een lagere functie hebben gesolliciteerd. Hallo, ik doe nog steeds hetzelfde werk als de afgelopen vijftien jaar. Met die verstande dat ik sinds november geen wachtcommandant maar wachtcommandante ben. Of is dit wat men bedoeld vrouwen verdienen minder in dezelfde functie. Ach, bij defensie weet je het nooit.  

Donderdag en ja, zelfs vrijdagochtend voor vertrek naar de logopedie nog geoefend. De logopediste was verrast verbaasd. Dat ik in twee weken al zo’n resonansvermindering kon opbrengen. Tuurlijk houdt ik dat nog niet constant vol. Het vergt veel oefening en erg veel concentratie. Vandaag een vel met oefeningen voor de resonansklanken mee gekregen om te oefenen. Ook mijn eigen manier van oefenen, met de tips van Angela, blijven oefenen. Normaal wil zij de cliënten iedere week zien, maar nu al vond eens per twee weken goed. Mijn logopediste nog verteld dat ik tijdens de oefeningen enigszins hees wordt. Dat geeft niet zegt zij, een vrouw met een hese stem wordt sexy gevonden. Hihihi.

Weer een lekkere vooruitgang. 

Zondag naar mijn schoonmoeder voor haar verjaardag. Dan ziet zij voor het eerst mij, Inge, compleet met haarwerk. Dus voor de eerste keer ziet zij de complete makeover. Ik hoop dat mij de make-up compleet lukt. Anders wordt het weer enkel de ogen. 

 

Liefs, en iedereen een fijn weekend

Inge xxx