Mijn nieuwe "levens"stapjes. Het leven na mijn wedergeboorte

15. jul, 2018

Maandag 9 juli.

Vannacht heerlijk geslapen. We zijn om 00.00 uur naar bed gegaan en hebben geslapen tot 10.00 uur. Weer een record voor mij, 10 uur achtereen slapen.

Toen gewekt door het telefoontje van ma Schoffelen. Na een kort gesprekje beiden weer terug in om nog even te doezelen en te knuffelen.

Na de lunch moet Esther gaan, vannacht weer een nachtdienst.

Ik zal je missen lieverd. Tot het weekend, dan gelukkig weer samen.

 

Dinsdag 10 juli.

Vanochtend 11,6 km gelopen. Veel niet mee na de training van afgelopen zondag.

Maar goed, het is voor een goed doel.

 

Donderdag 12 juli.

Vanochtend de wandelschoenen weer aangetrokken. Het beloofd een mooie dag te worden. 13,2 km gewandeld. Er zit vooruitgang in, maar voel de voetjes wel.

’s Middags lekker relaxen in de zon.

 

Vrijdag 13 juli.

Vanochtend naar de kazerne in Harskamp getogen om te gaan sporten/fitnessen.

Wat een bevrijding, eindelijk de goede kleedkamer.

Daarna licht de sport, zoals afgelopen zondag, opgepakt. Het begin is er weer.

Nu de kilo’s kwijtraken. Op naar een nieuw, verder, herstel.

 

Zaterdag 14 juli.

Vlak na de lunch vertrokken naar Alphen aan den Rijn. Weer lekker een weekend naar en bij Esther. Net aangekomen, door naar de meiden van Cuts and Colours en weer even lekker zitten geinen.

 

Daarna even gaan shoppen, Weer even bij de dames van Janse Mode langs geweest, even lekker bijkletsen en een leuk jasje besteld.

Dan door naar Vodafone aangezien ik aan het eind van deze maand kan overstappen. Gekeken naar de mogelijkheden, en alvast een Sony besteld, Esther haar contract opengebroken, en nu hebben we samen een Red Together contract en een hoop data.

Vervolgens werd ik door mijn lieverd verrast met thee en appelgebak bij Carla’s, een heerlijke maaltijd bij Picco Bello en een bioscoopbezoek voor de film Ocean’s 8. Geweldige film, en het klinkt misschien cliché, maar waarin wordt bewezen dat wij vrouwen het beter kunnen. Lacht

Om later op de avond naar huis te gaan en verder lekker op de bank van elkaar te genieten.

Voor later voor iedereen welterusten.

 

Zondag 15 juli.

10.30 uur zijn we rustig aan opgestaan. Later samen lunchen.

’s Middags bij moeder Schoffelen geweest.

Van daaruit zijn we naar Leidschendam, Leidse Veen alwaar ik kennis heb gemaakt met broer Robin en schoonzus Nicole en de kinderen.

Daarna retour naar Alphen en samen lekker een hapje eten bij “the Original Chinese Palace”. ( Zegerplas)

Vervolgens lekker naar huis en weer heerlijk een avond samen relaxen.

Eenmaal thuis doe ik eerst de “marmot” op de bank leggen. Is geen pretje met deze temperaturen dat geval dragen. Sinds kort ben ik blij met de airco bij Esther thuis Lacht

 Wij wensen iedereen een leuke voortzetting van de avond en voor later welterusten.

Tot week 16.  

8. jul, 2018

Maandag 2 juli.

Gisteren zijn wij eens op tijd naar bed gegaan.

En vanochtend om 09.45 uur werd ik wakker. Het was Esther weer gelukt om, zonder dat ik het had gemerkt, het bed uit te komen. Maar ook dat ik, en dit is echt voor het eerst, langer dan negen uur slaap. Ik voel me zo rustig tegen haar aan.

’s Middags, op weg naar huis, krijg ik een vriendschapsverzoek van tante Wilma. Wat lief, dan voel je je welkom. En uiteraard geaccepteerd.

 

Dinsdag 3 juli.

Vanochtend bezoek gehad van twee leidinggevenden. We hebben het over van alles gehad maar wat was het moeilijk om te vragen hoe het nu ging. Het was voor alle partijen moeilijk zeg maar.

Ondertussen mijn nieuwe wandelschoenen ontvangen, dus die gaan we morgen maar eens uittesten.

 

Woensdag 4 juli.

Vanochtend op tijd opgestaan. Mijn moment gepakt en daarna koffie en ontbijt.

Vervolgens de nieuwe wandelschoenen aan en aan de wandel.

11,2 km gelopen en voelde goed. Op de weg terug.

Nu even lekker ontspannen met Sicario op Veronica.

Daarna voorbereiden op, en de kleding voor morgen klaar hangen. Voor de afspraak bij de bewuste beddrijfsarts.

Donderdag 5 juli.

Op tijd opstaan. Buiten het normale ochtendritueel nam ik extra tijd voor de gezichtsverzorging en de make-up en outfit.

Zoals geschreven stond een bezoek aan de bedrijfsarts op het programma. Het telefonisch consult, vorige keer, verliep uiterst moeizaam en kwetsend.

Maar eer wie eer toekomt de majoor/bedrijfsarts bood zijn excuses aan voor het vorige gesprek en met name de verkeerde aanspreektitel.

We hebben verder een goed gesprek gehad waarin voornamelijk werd gepraat over mijn herstel en het contact (?) met leiding en collega’s.

De majoor was volledig verkeerd voorgelicht. Hierdoor werd het ook wel duidelijk dat ik graag naar een andere functie wil binnen defensie.  Het werd al snel duidelijk dat het geen zin had mij op abeidstherapeutische basis aan het werk te sturen. Dit was zowel voor de werkgever als voor de inzet niet goed.

Toestemming gekregen om op de kazerne aan mijn verdere herstel van mobiliteit en dergelijke te werken.

Ik wacht de toekomst met …….. af.

 

Vrijdag 6 juli.

Deze dag zou ik een controle drinkwater vanuit het Rijks Vastgoed Beheer (RVB) krijgen.

Omstreeks 11.00 uur arriveerde de beste man en binnen het kwartier waren enkele duidelijke tekortkomingen aan de woning duidelijk en werd rapport opgemaakt voor de RVB voor aanpassingen en dergelijke. Voor de zekerheid zelf ook maar even met de Servicebalie gebeld en de werkzaamheden in laten schieten.

Daarna door met het huishouden want daar heb ik dit weekend geen tijd voor.

We hebben een aantal leuke dingen samen op het programma staan. Allereerst zaterdag een workshop samen bij vriendin Nabila el Rafana.

Daarna zien we wel verder. Staan wel dingetjes op programma maar niets moet en veel mag.

 

Zaterdag 7 juli.

Na wat laatste huishoudelijke werkzaamheden op naar de Meern voor een workshop make-up bij en door Muah el Rafana (Nabila), samen met Esther.

Zeer gezellige middag gehad waarin ik mooi ben opgemaakt, dank je Nabila.

Na deze gezellige middag naar huis voor een pitstop om de spulletjes van Esther uit te laden en vervolgens door naar Stroe.

Hier zouden wij een “testje” doen bij Countryland.nl alwaar oude bekenden zouden optreden. En het klopt, ik ben niet herkend voor zover wij weten.

Tegen 22.30 uur heb ik mijn schat naar bed gebracht, zij heeft haar bedrust deze dag voor me opgeofferd en is na een nachtdienst in een stuk doorgegaan, en dus een 27 uur op. Dank je schat, voor dit gezellig samenzijn, welterusten en tot straks.

Deze nacht heb ik net als de afgelopen avond een knallende hoofdpijn en kan de slaap niet vatten, veel draaien en er spookt te veel door mijn hoofd. Dus ga ik rond 03.30 weer uit bed en naar beneden, want ik wil Esther niet wekken.

TV kijken en trachten moe te worden, wat niet lukt.

 

Zondag 8 juli.

Rond 06.00 uur komt Esther naar beneden en vraagt wat doe jij uit bed? Kom je mee? Ze miste me. Wat lief. Hartje

Ik ga weer mee naar boven en we gaan weer naar bed. We dommelen lekker naast elkaar in slaap. 10.00 uur opstaan en voor het ontbijt pak ik nog mijn quality time.

Dan koffie en ontbijten.

Vanmiddag tegen 13.00 betreden we de fitnesszaal op de kazerne. En we gaan lekker sporten. Het is voor mij ook nodig want door de afgelopen maanden niets doen is deze dame weer aardig gegroeid. Dat moet er weer af.

Daarna ’s middags lekker rusten in de zon. Later ga ik mij weer even afzonderen.

Dan douchen alvorens ik met het eten begin, Hollandse pot. En het toetje, wat heerlijk, ze houdt van rabarber. Ohh wat lekker, en wat is dat lang geleden.

Nu gaan wij samen van de avond genieten.

We wensen iedereen een fijne avond en voor later welterusten.

1. jul, 2018

Maandag 25 juni.

Vanochtend lekker uitgeslapen met Esther.Nog even quality time en koffie.

Eenmaal thuis gauw nog even de boodschappen doen en uitpakken.Daarna weinig gedaan.

’s Avonds krijg ik een belletje van Angelique. Elsa ligt al in het ziekenhuis en sinds 07.30 uur aan de opwekkers. Gaat niet lekker dus wordt een keizersnede.

Dan lees ik het heel leuk berichtje in een blog van een vriendin, Rianne Volkering. Daar waar we gisteren op de BBQ waren en een gezellige avond hebben gehad. “Onderweg naar huis werd er druk overleg gepleegd over het avondeten. We hadden nog wat over van de BBQ van gisteren, dus met een paar kleine dingetjes erbij, moest het vast lukken om het nog een keer dunnetjes over te doen. Toen wij net thuis waren aangekomen met wat boodschapjes voor een onvergetelijke BBQ, kreeg ik een berichtje: ‘ik ben nu met mijn vriendin ook in Zoetermeer’. Na een kort overleg met Saskia konden wij alleen maar zeggen: ‘schuif maar aan’. Niet veel later stonden Inge en Esther op de stoep, inclusief een tasje boodschappen met extra lekkers voor op tafel en om te roosteren!

Ik zag Inge voor het eerst “live”, nadat wij al heel lang met elkaar chatten en contact hebben via onze blogs. Zoals ik haar kende, via het chatten en een paar diepzinnige telefoongesprekken, zo was zij in het echt ook. Het voelde heel erg vertrouwd en haar vriendin is eveneens top. Wat een gezellige en lieve meiden!”

Wat lief geschreven Rianne.

Omstreeks 22.30 uur word ik gebeld door dochter Elsa.

Esther en ik zijn oma geworden van een prachtige kleindochter Emily Margriet.

Gefeliciteerd Elsa en Chris. Welkom Emily.

 

Dinsdag 26 juni

Vandaag weinig gedaan. Cadeautjes inpakken voor Emily en verder Netflix, de serie Salvation (een aanrader)

Vanavond naar Zutphen geweest. Naar kleindochter Emily, en de ouders Elsa en Chris. Geweldig. 

Omstreeks 20.15 Esther gebeld, dan kon die ook even met Elsa praten en feliciteren.

Krijg van Esther te horen dat nichtje Monique Esther ook al felicitaties had gestuurd.

Donderdag 28 juni.

Vanochtend al om 07.00 uur wakker. Dus het moment gepakt en daarna koffie.

Vervolgens op pad en 12.3 km gelopen. Het gaat maar nog niet gemakkelijk. Niet zoals voorheen op de “Ingelaan op Deelen” J

Maar komt goed. Nu van het weer en Netflix genieten.

 

Vrijdag 29 juni.

Het zou een bezoek aan de bedrijfsarts worden op de Oranjekazerne.

Maar de bedrijfsarts belde af. Het wordt nu donderdag 5 juli om 09.30 uur.

Vandaag nog in Ede gezocht naar dezelfde jeans in het blauw. Maar overal schijnt mijn maat uitverkocht.

 

Zaterdag 30 juni.

Straks naar Alphen, lekker een weekend bij Esther. Staat veel op het programma.

Om 16.00 uur naar Cuts and Colours, dan eten en vanavond naar Mariposa.

Tegen 16.00 bij Cuts and Colours en weer vreselijk zitten lachen met de meiden.

Het gehele team was aanwezig.

Later lekker uit eten en door naar Mariposa. Het werd een kort bezoekje.

Omstreeks 21.45 gingen wij weer naar huis. Esther werd moe en was alweer meer dan 26 uur op.

Nog kort de avond thuis verder gegaan en lekker naar bed.

Welterusten.

 

Zondag 1 juli.

Vanmiddag naar moeder geweest. Daar werden verrast door een bezoek van ome Wiel en tante Wilma. Die ook leren kennen en het werd een heel gezellige middag.

Vanavond gezellig samen een spaghetti bolognese eten met Italiaanse rauwkost en courgette spaghetti.

Daarna hebben wij er samen een fijne ontspannen avond van gemaakt.

En mijn schat, Esther, verrast mij nog door haar status op facebook te veranderen in “heeft een relatie”. Dit ontroert mij. Dank je lieverd Hartje.

 

Wij wensen iedereen een mooie avond en voor straks welterusten.

24. jun, 2018

Deze week viel er tot het weekend niet veel te bloggen.

Tot het weekend eigenlijk veel huishouden in stapjes gedaan. En veel blogs van vriendinnen bijlezen. Ook wat wandelen, het gaat vooruit.

Nu voor het verdere afvallen en herstellen wachten op het besluit en oordeel van de bedrijfsarts op 29 juni. Eén ding is zeker, er zit geen meneer in de wachtkamer, en mocht ik zo opgeroepen worden ga ik naar huis.

Dan het weekend. Zaterdag na de lunch op naar Alphen aan den Rijn. Samen een weekend met mijn schat. Zaterdag eerst onze bestellingen opgehaald in de Leidse Hage en daarna naar de vader van Esther.

Daarna weer naar Alphen voor een gezellige avond thuis.

Zondag hebben we lekker uitgeslapen en na de lunch naar de moeder van Esther.

Daarna zijn we naar Zoetermeer gereden omdat de bus even weer wat moest rijden en ik moest nog even een jeans kopen.

Na het aanschaffen van de jeans resulteerde dit in een uitnodiging van twee lieve vriendinnen om bij hun te komen barbecueën. Hetgeen is uitgelopen tot een zeer gezellige avond.

Rianne en Saskia bedankt voor een gezellige en liefdevolle avond. Wij hebben genoten. 

 

Daarna weer naar huis waar wij samen de avond weer afsluiten onder het genot van een drankje en een filmpje.

 

Voor straks wensen we iedereen welterusten.

17. jun, 2018

 

Maandag 11 juni.

12:00 uur Na een geweldig weekend met mijn schat samen, moet ik weer huiswaarts.

 

Donderdag 14 juni.

Vanochtend naar het VUmc.

10.30 uur: afspraak op de genderpoli K, Endocrinologie.

Blijk ik ook een afspraak te hebben met de doktersassistente voor de BIA-meting. Dit was mij niet doorgegeven.

Terwijl de meting plaatsvindt krijg ik een melding in MyChart (Mijn Dossier).

Ik blijk een afspraak te hebben met de doktersassistente.

Leuk zo op tijd een melding Lacht 

Nadat alle metingen gedaan zijn terug naar poli K.

Even later opgehaald door Linda, de gespecialiseerd verpleegkundige.

Ze kijkt me aan en zegt, “Ik moet het vragen maar eigenlijk is het niet meer nodig. “Meid hoe gaat het? Je straalt”.

Ja, klopt het gaat super en ik voel me eindelijk goed.

Ik krijg complimenten over mijn stralende lach en de twinkeling in mijn ogen. Dat is nou mooi en hoor ik graag.

Er wordt nog gevraagd hoe het gaat op het werk.

Geen idee, niets van gehoord en gezegd dat ik over twee weken bij de bedrijfsarts moet verschijnen.

 Medicatielijst nog samen doorgelopen en de vroegere medicatie geschrapt.

De Cyproteronacetaat (anti testosteron) uit de lijst gehaald en de medicijnen die ik vroeger nodig had voor onder andere, hoge bloeddruk, bronchitis, prostaat en dergelijke geschrapt.

Ja, jullie lezen het goed allemaal niet meer nodig, de klachten zijn weg.

Nog over de Progynova gehad, is geen probleem, blijf ik houden daar ik allergisch ben voor de pleisters. Kijk dat is zakendoen

Dat ik ben aangekomen was normaal, heb acht weken stilgelegen en mocht niets doen.

Dus nu even afwachten of ik van de bedrijfsarts weer op een kazerne mag sporten en werken aan mijn verdere herstel.

Leuk gesprek gehad, onder andere over en eventuele borstvergroting en over de seksualiteit. Daarvoor moest ik bij dr. M. Özer zijn, zij is buiten plastisch chirurge ook seksuologe. Pas over een jaar weer terugkomen op de Endocrinologie.

 

Daarna door naar Haarlem. Op bezoek bij vriendin Vicky. Lekker zitten bijpraten en een gezellige middag gehad.

Rond 15.00 uur vertrokken om huiswaarts te gaan. Ik wilde de files mijden. Jammer dan, bij knooppunt Muiderberg achteraan sluiten en een oponthoud van 48 minuten, twee rijstroken dicht. Ondanks dit een prachtige dag.

 

 Vrijdag 15 juni.

Vandaag wat in het huishouden gedaan, de bovenverdieping, het gaat steeds beter en gemakkelijker. Blij mee. Alleen moet ik minder chemicaliën inademen, heeft mijn hoofd liever.

’s Avonds nog 5,5 km gelopen, ook dit gaat iets makkelijker.

En nog gebeld met Esther, blij dat ze er morgen weer is.

 

Zaterdag 16 juni.

Vanochtend de laatste boodschappen gehaald voor het weekend.

Wat tuinwerkzaamheden gedaan en vanmiddag rusten en wachten op mijn lief.

 

Wat vroeger dan anders mijn moment quality time nemen en dan later voor ons beiden koken.

Rond 16.30 uur arriveert Esther, ik ben blij dat ze er is. Even samen aan de thee.

Dan koken en samen lekker eten.

 Vanavond samen naar dochter Elsa en Chris voor de verjaardag van Elsa.

Leuke avond gehad met leuke gesprekken.

Gelijk even haar fietsen gebracht.

 22.30 uur: lekker thuis en genieten van elkaar en een drankje.

En beiden nog even chatten met vriendinnen. Esther met Jolanda in Spanje, en ze heeft ook lekker en heel lief over mij gepraat. En ik nog even met Femke.

Tegen tweeën gaan we naar bed.