Mijn nieuwe "levens"stapjes. Het leven na mijn wedergeboorte

15. sep, 2018

Buiten het normale huishouden valt er weinig te bloggen deze week.

We hebben onze “walk in closet” ingericht. Al is nog lang niet alles gehaald, gekeurd en weggehangen. Er best veel door ons opgeruimd en weggegooid.

Voor twee goede vriendinnen, Nee, niet de films en series. Lacht

Verder onze recepten ingeleverd voor “de Pil”. De apotheker had er nog genoeg in huis om Esther te voorzien en voor mij moest worden besteld.

Een dag later kon ik ze afhalen. Eenmaal afgehaald en ’s avonds thuis geopend blijk ik weer de Estradiol te hebben. Daar blijk ik dus meer en vaker hoofdpijn van te krijgen dan van de Progynova,

De dag erop weer naar de apotheker en geen probleem, kon ik zo omruilen voor Progynova en er werd gelijk een aantekening gemaakt dat ik van de Estradiol meer hoofdpijn krijg. Fijn een meedenkende apotheker, heerlijk.

Op zaterdag, zodra Esther thuis was uit haar werk, gaan wij op weg naar de Harskamp om wat spulletjes te halen. Esther rijdt en ik zit er lekker naast.

Kan ik eens om me heen kijken.

En dan schrik je best wel, als je 32 potentiele moordenaars op de weg ziet rijden.

29 bestuurders van een personenauto, en nog meer schrikken, 3 beroepschauffeurs van een vrachtwagen.

Jullie moeten je schamen en eigenlijk hoop ik dat de bekeuringen verdubbeld worden dan wel de voertuigen in beslag worden genomen.

Wij rijden MONO.

Ook nog even de telestick met de nieuwe software beschreven. Hopelijk gaat het nu goed.

Eenmaal weer thuis de spulletjes uitladen en weer trachten op te ruimen.

Esther hangt de lamp in de walk in closet even op. Deze meegenomen uit de vorige woning, was net nieuw. Nu een vijfspot in de walk in closet, lekker veel licht.

Nog even lekker koken en eten en daarna geven wij het op.

De gordijnen dicht relaxverlichting aan en lekker op de bank ontspannen.

Samen lekker van en met elkaar genieten.

 

Fijn weekend voor iedereen.

9. sep, 2018

Afgelopen vrijdag veel administratief werk geregeld. Onder andere uitpluizen wie waar voordeliger is. Hieruit bleek onder andere dat ik een paar jaar langer lid (consument) ben bij de NUON dan Esther. Nu maakt dat niet zo heel veel uit. Maar kijken wij naar de kortingen dan zit ik op een Platina status met een 875 punten. Een telefoontje met Nuon zo volstaan om mijn contract met alle voordelen zo over te zetten naar ons gezamenlijke en mijn nieuwe adres.

Zogezegd, zo gedaan.

Dachten we ………

Nadat wij/ik het gehele weekend een soort van “dreigmails” hebben gekregen van het energiebedrijf met toch het dringende verzoek van de meterstanden op te geven anders  krijg ik een geschatte jaarafrekening.

Maandag 3 september.

Vanochtend naar aanleiding van bovenstaande maar even gebeld met de klantenservice. Eerst maar even alle “gewijzigde” punten even genoteerd door in “Mijn Nuon” te kijken.

Wat blijkt niet alleen is het gas al afgesloten. Ook blijkt de aanspreekvorm twee jaar terug te zijn gegooid door de gesproken dame.

Alles berust op een misverstand en zal worden teruggedraaid en juist worden verwerkt.

Ik heb weinig vertrouwen (goh, hoe zal dat komen) en ga naar het vorige huis om toch maar even de meterstanden op te nemen.

Alle drie de meterstanden zijn genoteerd en de twee van Nuon gelijk maar even digitaal opgegeven.

Wat lichte spullen meegenomen, het zware moet ik nog steeds aan een ander overlaten, en weer naar huis.

Ik besluit even via Deelen te rijden, kan ik gelijk even in de vacaturebank en het REP-systeem kijken want mijn telestick werkt niet.

In het REP iets interessants gevonden en daar gaan we maar eens mee aan de slag.

 

Dinsdag 4 september.

Esther heeft een afspraak bij de nagelstyliste en ik besef me dat ik vergeten ben te bellen dus geen afspraak heb. Dus ik ga mee en gelukkig kan ik volgende week terecht en hebben we beiden gelijk maar een aantal afspraken in de komende weken, maanden ingepland.

Eenmaal thuis blijkt er weer zo’n liefdevolle dreigmail met de verkeerde aanhef te zijn. Wederom de verkeerde aanhef, ook blijkt nu de elektra afgesloten.

Ja, dat heb ik nog even nodig, ook blijk ik mijn gespaarde punten kwijt te zijn en mijn Platina status. Oke, ik ga bellen en zeg op voorhand tegen Esther “Eens kijken of dreigen met overstappen naar een andere leverancier werkt”.

Esther waarschuwt me nog van blijf kalm denk aan je stem.

En alsof er mee geluisterd is ik wordt correct aangesproken en door de vierde medewerker van de klantenservice wordt gegarandeerd dat alles correct wordt opgelost en ik mijn status en bijbehorende punten weer terugkrijg.

Dreigen helpt dus wel degelijk Wij wachten het met vertrouwen af.

Esther gaat slapen en een uurtje later besluit ik mij maar eens te verwennen en ga lekker ontspannen in bad. Gelijk maar even de beentjes weer super glad gemaakt.

Daarna weer verder met bellen en mailen.

Helaas lukt het vandaag niet om de dame  te bereiken die ik nodig heb voor de functie bij/in het REP. Morgen is er weer een dag. Waar een wil is, is een weg.

 

Woensdag 5 september.

Vanochtend vroeg gewekt door het hevige noodweer boven Alphen.

Kon ik lekker op tijd beginnen met het ochtendritueel.

Om 08.40 uur komt Esther thuis en na zich te hebben omgekleed kunnen we door naar de huisarts. Waar wij een afspraak hebben  voor een kennismakingsgesprek.

Het gesprek verloopt goed en we hebben beiden een goed gevoel bij deze huisarts.

Daarna snel boodschappen doen en een vroege lunch zodat Esther naar bed kan.

Want rond 19.00 uur komt er iemand voor het toilet en we moeten helaas een nieuwe.

Verder ben ik bezig geweest met pogingen om de huur op te zeggen bij het RVB. Maar men wil mij schijnbaar niet kwijt. Want de dame is telkens een dagje vrij. Helaas kan niemand anders het verwerken.

Ook verder rondgebeld om een functie vanuit het REP-programma te krijgen maar ook deze dame is niet bereikbaar. En helaas werkt de telestick nog steeds niet.

Via een vriend in het netwerk een nummer gekregen van een persoon die ik volgende week kan bellen.

 

Donderdag 6 september.

Na een slechte en te korte nacht maar rond 05.00 uur met het huishouden begonnen. Dan is dat lekker klaar en schoon als mijn lief thuiskomt.

Rond 09.00 hebben de wasmachine en -droger al overuren gedraaid, is de vaatwasser uitgeruimd.

Tijd voor wat administratieve zaken.

De huur opgezegd van het oude adres. En in de mail een mail van NUON. Ik ben alweer verhuisd, deze keer terug naar het oude adres.

Maar weer bellen. Alles wordt geregeld en teruggedraaid. Goede hiervan is dat ik een termijn terugkrijg. En na gemeld te hebben dat wij het allemaal amateuristisch vinden en denken aan overstappen na zoveel geblunder komt er ook nog een cadeaubon van vijftig euro. Kijk men wil wel dat je blijft.

’s Middags de nodige medicatie ingenomen want voel een rauwe keel opkomen met als gevolg dat de logopedie oefeningen de kast in gaan en de stem behoorlijk rauw klinkt. En u raadt het al, het “ge-meneer” door de telefoon kan weer beginnen.  

 

Zaterdag 8 september.

Er valt weinig te vertellen. Nou ook weer niet, er is zat, maar dat is prive.

Het zat niet mee, laat ik het zo schrijven.

’s Avonds met Esther en gezamenlijke vriendin Marlinde naar de bioscoop, de film “Peppermint”, goede film echte aanrader.

En daar hou ik het even bij.

 

Zondag 9 september.

’s Ochtends tijdens mijn moment in slaap gevallen (ja, dat kan).

Als we later koffiedrinken wordt er door Marinke, de benedenbuurvrouw, aangebeld. Zij heeft waterschade en denkt dat het dus bij ons wegkomt.

Wij zoeken en kijken bij haar en bij ons, kunnen niks vinden. Esther belt met een kennis en die komt vanavond even kijken.

Alles met ons vieren bekeken en we denken dat het niet van ons maar vanaf het dak komt.

Daarna heeft Esther vanavond nog even een garderobekast in elkaar gezet. En konden we gaan opruimen en de kast inruimen. Opruiming in de woonkamer en de garderobekamer.

Dank je wel schat, goedgemaakt en uitgepraat. Praten is belangrijk.

Nu samen op de bank ontspannen.

Fijne avond en voor ergens veel later, het zal nog even duren voor wij het aan de binnenkant van onze ogen gaan bekijken, welterusten.

2. sep, 2018

Maandag 27 augustus.

Na het ontbijt vertrek ik naar de Harskamp.Vandaag ga ik mijn fiets met toebehoren en nog wat andere spulletjes ophalen.

Telestick van software voorzien en een handleiding uitgedraaid. Op de terugweg veel file waardoor ik lang in eenzelfde houding zit en dit niet als prettig ervaar.

Dinsdag 28 augustus.

Vandaag verder met alles overzetten. Nuon overzetten, Vitens opzeggen, verzekeringen overzetten en deels opzeggen. Eigenlijk gewoon vergelijken in onze mappen wie goedkoper uit is.

Daarna de fiets weer in orde maken en de accu opladen.

Huishouden gaat gewoon door en velen appen over de adreswijziging, voor wie het nog niet had  Ook al vele adreswijzigingen geschreven.

De middag vliegt voorbij en daarna lekker relaxen bij Beauty All-In, en gelijk de volgende afspraak gemaakt.

Nu nog even tv kijken alvorens rond 20.30 uur mijn lief te wekken en zorgen dat het eten klaar is.

Donderdag 30 augustus.

Vandaag naar het VUmc voor controle en een persoonlijk gesprek. De uitkomst hiervan is deels super en deels valt het wat tegen. Maar we vragen toch een echo aan om te kijken of het echt onmogelijk is qua vergoeding(en). Nog even afwachten dus. Voor de rest is en gaat alles supergoed ook aan de binnenkant is het operatiegebied nu met huid bedekt en kan rustig dichtgroeien. Verder zijn zowel Drs. Özer en ik tevreden over het behaalde resultaat en ik zeer blij.

Ook nog even over de veranderingen gehad, verhuizing, samenwonen, sociale omgeving en acceptatie en het werk.

Daarna nog even bij Mariposa buurten. En bij het vertrek daar hoort een bouwvakker aan de overkant de hakken, kijkt en het bekende deuntje wordt gefloten. Ik straal en loop lekker licht verder.

Op de weg naar huis nog even een kleine verrassing voor mijn lief gekocht.

’s Avonds haar op de hoogte gebracht van het gesprek in het VUmc en we wachten af.

 

Vrijdag 31 augustus.

’s Ochtends op tijd op en de boel even lekker luchten.

Als Esther thuiskomt duurt het even voor ze de kleine verrassing ziet.Ik zie dat het gelukt is. Dit had ze niet verwacht en nu ben ik het een keer die haar versteld doet staan.

Daarna samen de papieren voor de overschrijving naar de huisarts inleveren en gelijk even een kennismakingsgesprek afgesproken.

Vervolgens boodschappen en word ik ook verrast. Ze koopt een garderobekast voor me en nog balkonpotten zodat ik toch weer plantjes heb. Vervolgens zegt ze “mijn vrouw heeft een hobby”. Lacht

Bij thuiskomst zijn de volgende drie afspraken van het VUmc al binnen en die staan voor september en eind oktober gepland. Kijk een chirurge die meedenkt en lekker doorpakt.

Ook komt ’s middags een boek binnen wat ik heb aangeschaft op aanraden van Özer. Ben benieuwd.

 

 

Zaterdag 1 september.

Vanochtend de garderobekast opgehaald en deels naar boven gebracht. Het grote deel staat  nog even in de schuur. Daarna ben ik nog even kleine dingetjes gaan halen en een stukje door gaan Alphen fietsen. Dat laatste ging maar dan houdt het ook op.

Later in de middag Esther gewekt rond 15.30 uur. En even later na de koffie waren we druk met het opruimen van de kastenkamer. Want daar komt de garderobekast bij en mijn garderobe. Voor de rest zal er veel achterblijven in de Harskamp of alles leeg laten halen. Hier binnenkort eerst een box huren waar dat wat we mee willen hebben opgeslagen kan worden en spullen vanuit de kelder zodat we die kunnen laten egaliseren. 

Omstreeks 20.00 wordt de lamsschotel bezorg zodat we eerst even kunnen eten.

Zondag 2 september.

Vanochtend eerst lekker uitslapen, vanmiddag naar moeder Schoffelen.

Daarna heb ik Esther mee uit eten genomen en heb ik haar vervolgens mee genomen naar de bioscoop voor de film “Mission Impossible Fall Out 3D”.

We hebben een gezellige avond gehad en ik heb me aardig goed gehouden voor iemand met hoogtevrees en dan deze film in 3D kijken.

We hebben samen genoten en mijn verrassing van vrijdag voor haar was vandaag compleet geslaagd. Dit keer had ik haar stil en versteld doen staan. Om met haar woorden te spreken “Dit had ik niet verwacht”.

En nu wensen wij iedereen een fijne voortzetting van de zondagavond, iets wat wij zeker gaan doen.

En voor later welterusten.

26. aug, 2018

 

Maandag 20 augustus.

Vanochtend heerlijk samen uitgeslapen.                                                                                  Daarna wat huishoudelijke werkzaamheden, en dan opmaken. Want ik heb een afspraak met een vriendin in Zoetermeer. Een lange tijd geleden had ik haar een paar doosjes met kralen en dergelijke beloofd. Dat kleine beetje was inmiddels uitgegroeid tot een grote boodschappentas vol.

Dus een afspraak gemaakt en maar even op haar werk langs gebracht.Astrid het was goed en leuk je weer te zien en te spreken. En de afspraak voor eens samen lunchen komt er zeker. Lacht

 

Dinsdag 21 augustus.

Vanochtend weer veel te vroeg wakker, dus het moment maar gepakt.Daarna nog even dommelen om vervolgens met frisse moed aan de slag te gaan met het huishouden.

Als Esther thuiskomt even samen wat overleggen en eten waarna we de boodschappen doen.

De indeling voor de komende week even doorgenomen, we zijn een week langer met de was toebedeeld. Boodschappen en sleutels laten (bij)maken, want ja samen een bosje sleutels delen is lastig. Toen nog even een storing van de wasdroger verhelpen en ’s middags blijkt deze ook daadwerkelijk verholpen (op hoop van zegen) te zijn.

Nog even contact gezocht met de huisartsenpost. De vraag neergelegd om bijgeschreven te worden. “Geen probleem mevrouw, zodra u bent ingeschreven even aangeven dat uw vrouw hier al staat ingeschreven en dan zetten we u er zo bij”. Lekker als alles ook eens meewerkt, toch?

Vervolgens gaat Esther slapen en ga ik nog stilletjes een beetje door met het huishouden en later wat “Orange is the New Black” kijken.

 

Woensdag 22 augustus.

Vanochtend de was bij vader en moeder opgehaald en boodschappen gedaan. Daarna ben ik vertrokken naar het vakantiehuis om wat meer spullen over te verhuizen.

Tijdens het doornemen van de post valt een enveloppe op. Na het lezen bekruipt mij een triest gevoel. Een familielid is overleden.

Nog even langs Deelen om mijn verlofstatus te bekijken, en alle verlof is goedgekeurd.

Dan weer gauw naar huis.

Vrijdag 24 augustus.

Vanochtend met Esther naar de Beauty all-in salon. Vandaar uit ben ik doorgereden naar Amsterdam, naar het Marine Etablissement Amsterdam. Dit voor een gesprek met Overste en vriend Wilko Mulder, over mijn toekomst en om de telestick van de benodigde software te voorzien.

Het schrijven van de software op de telestick is mislukt. Dat moet dan maar op een ander moment gebeuren.

 

Zaterdag 25 augustus

Als Esther thuiskomt uit de nachtdienst kunnen we samen ontbijten.

Daarna door naar Delft, naar kapsalon Vera om onze haren te laten verwennen. Lekker Balayage kleuring voor mij, Curlys knippen en stylen voor ons beide.

En toen ….. Inge voor het eerst echt een hele dag met haar eigen haar in de buitenwereld. Goh wat verlang ik hiernaar en wat een fijn gevoel geeft dat.

Om vervolgens snel nog wat boodschappen in huis te halen.

’s Avonds eten bij Picco Bello en door naar Mariposa in Badhoevedorp, voor een gezellige avond.

Later die nacht naar huis en samen nog een lekker wijntje gedronken en het via FB wereldkundig gemaakt, “Wij gaan samenwonen”.

Esther gaat naar bed, Zij is tenslotte al 29 uur op.

Ik laat alles nog even bezinken en ga later ook maar naar bed en kruip lekker tegen mijn lief.

Welterusten.

 

Zondag 26 augustus.

Na het ontwaken, ontbijten en rond lunchtijd vertrekken we naar het noorden.

Inge voor de tweede dag zonder haarwerk. Voorlopig blijft het hier ook bij hoor.

Op naar Ma Euwema om haar bij te praten en op de hoogte te brengen van het feit dat wij gaan samenwonen en een adreswijziging achtergelaten. Een gezellige middag gehad.

Daarna langs achternichtje Monique, deze waren niet thuis. En zijn wij maar door gereden naar de overige familie in Marum, ook daar weer een gezellige ontvangst en een fijne voortzetting van de middag/ avond gehad.

Tegen 20.00 vertrekken wij weer omdat de rit nu, gezien ons nieuwe woonadres, even wat langer duurt naar de Randstad.

Op de terugweg stoppen wij nog even om wat te eten en parkeren op de eerst de beste vrije plaats. Kijken voor ons omhoog en zien een P-bord met opschrift “Women Only”. Schieten allebei in de lach, maar oh wat toepasselijk.

En hoe ze het doet weet ik niet. Maar weer weet mijn schat me te verrassen en emotioneel diep te raken.

We hebben net besteld als zij de tafel even verlaat en ik een ping op mijn mobiel hoor. Ik kijk, en zie staan dat Esther mij heeft getagd in haar relatiestatus “Heeft een relatie met Inge Hofman”.

Zij komt terug en begint te glimlachen en ik vecht tegen de vreugdetranen. We hebben heerlijk gegeten en ze blijft mij aankijken en ik moet blijven vechten.

Eenmaal in de auto en in het donker lukt het me niet langer meer. De waterlanders en de emoties gaan lopen. Thuis zie ik haar ogen en zie dat het haar ook niet onberoerd heeft gelaten.

Wij gaan onder het genot van een drankje nog even lekker genieten van elkaar en onze emoties lekker laten gaan.

Welterusten, en tot de volgende week.

19. aug, 2018

Zondag 19 augustus.

Nieuwkoop.Where Country meets Rock & Roll, Where Savannah meets Inge and Esther.

Vanmiddag zijn wij naar Nieuwkoop geweest ter ontspanning. Voor eerdergenoemd festival. Eenmaal aangekomen viel de ontspanning gauw bij mij weg. Een paar keer rondgelopen en tot de conclusie gekomen dat ik mijn camera’s wel had moeten mee nemen. Maar ja, dat gewicht daar had ik geen zin in.

Na wat op een terras gedronken te hebben terug naar het Regthuysplein alwaar de muziek verder ging. Zoals gezegd, Country (Savannah) meets Rock and Roll (the Wieners). Daar  kom ik allereerst een heel goede en oude vriendin (Barbara) tegen, na haar naam te hebben genoemd herkend zij me na een tweede blik. Komt gelijk naar mij toe en het wordt kussen en praten. Esther voorstellen en erbij betrekken.

We gaan verder naar het plein en Esther stelde mij rustig, want ik was best gespannen. 

Je komt tenslotte oude bekenden en vrienden (Savannah) tegen waar je een verleden mee hebt, zo’n twintig jaar met hun meegereisd als hun fotograaf.

Allereerst gaan wij Dave en Linda begroetten, want ja zij wisten dat wij kwamen en hadden heel lief en netjes niets gezegd. Na de begroetingen en een leuk gesprek verder.

Op den duur zegt Esther “Schat laat het gebeuren, dan is de/je spanning weg”.

En zo gebeurde het. Een oude bekende (Willem) komt langs me lopen en de tweede keer begroette ik hem. Hij kijkt, en na een tweede blik komt een vrolijke blik van herkenning. Nou ja, herkenning? Hij zei gelijk “Meid wat ben ik blij je te zien. Hoe gaat het met je?”. Na Esther te hebben voorgesteld zei hij “ik ga het gelijk Marian vertellen dat je er bent”. Marian kijkt later op afstand en blijkt niet naar mij toe te durven komen, maar haar blikken blijven mij/ons volgen.

Als wij eenmaal weer bij de geluidsman Dave staan durft ze te komen. Een vriendelijke en warme begroeting volgt. Hierna gaat het snel. Marian is zo blij dat ik er ben dat ze zich niet stil kan houden en gaat naar de fanclubstand om Dieny en Bram te vertellen dat ik er met mijn partner ben. En, ik zou bijna zeggen natuurlijk, komt Dieny gelijk achter de stand weg in haar rolstoel tussen iedereen doorsnellen om ons te begroeten. (Waar heb ik dat meer gezien? Nancy Lacht).

Na de nodige gesprekken en begroetingen gaan wij een stukje verder.

Het festival loopt op zijn einde en tijdens de laatste set van Savannah loopt Marian naar het podium en verteld Wilma wie er op de kant staan. Wilma kijkt twee keer naar mij en wij zien de verbazing op haar gezicht, en de set duurt vanaf dat moment voor Wilma te lang. En dan moet ze nog een finale met the Wieners, en de toegift.

Na dit alles komt ze zo snel als alles het toelaat naar ons toe en begroet me met tranen in haar ogen. Haar stem slaat over en de begroeting is warm, liefdevol en als vanouds.“Inge wat zie je er mooi en gelukkig uit. Je straalt helemaal. Wat mooi, ik had je helemaal niet herkend. We hebben je gemist”. Een paar uitspraken tijdens het gesprek en ik zie dat ze totaal van slag is. Ik weet me, met moeite, goed te houden. Er volgt een warm gesprek tussen ons en Wilma waar de anderen op den duur bij komen staan. Want ja, de meesten kennen de band tussen Wilma en mij en die blijkt er nog steeds te zijn.

Gegevens worden uitgewisseld en mijn nieuwe adres is doorgegeven.

Gezamenlijk spreken we af dat we elkaar weerzien. Wilma gaat vanavond de groeten overbrengen aan “Mams” en ik ben stiekem heel benieuwd hoe die zal reageren.