Mijn nieuwe "levens"stapjes. Het leven na mijn wedergeboorte

3. apr, 2019

Het onmogelijke waargemaakt.

Een goede vier weken geleden bij de chirurge te horen gekregen "Ik zet je op de lijst, maar je moet afvallen voor de operatie. We plannen een weegmoment en ben je niet genoeg afgevallen, haal ik je van de lijst af".

Vandaag het weegmoment. Omstreeks 13.00 uur waren wij in het VUmc. Rond 13.30 uur binnengeroepen. Haar gezicht toen ik binnen zei eigenlijk al genoeg, maar je bent toch nerveus en blijft nieuwsgierig. Zegt haar weegschaal wel hetzelfde als de onze.

Hakken uit en op de weegschaal. Zij kijkt en kijkt me aan en kijkt nog eens naar beneden. Het onmogelijke is bewezen dat het mogelijk is, 13,6 kilo in vier (4) weken weg trainen.

Ik hoor binnenkort wanneer ik geopereerd ga worden.
Zij, vriendin Özer, zou vanmiddag ene Monique nog appen dat het door gaat. We gaan verder praten over iets tussen ons. Dus wachten we even tot Esther de spreekkamer verlaten heeft.

We hopen dat alles op tijd lukt en ze zet in de operatie lijst achter mijn naam (z.s.m.) met dien verstande als het bij haar niet lukt dan een andere chirurge, maar hoop blijft natuurlijk. In haar heb ik volledig vertrouwen en dat heeft ze al eerder bewezen.

Bij het vertrek zegt ze nogmaals "Complimenten, Top. Dit had ik niet voor mogelijk gehouden. Een hele prestatie".

Nee ik stop niet. Ik blijf doortrainen en heb mijzelf een nieuw doel gesteld. Dit blijft (nog) geheim.

Daarna snel naar Alphen terug en boodschappen voor vanavond doen. Vanavond eten we lekker samen. En even geen rauwkost voor mij. Vanavond niet. Nu even een korte break en dan weer door.

Nog even bij mijn Personal Trainster, Milja, langs om haar te bedanken. Ook van haar de complimenten mogen ontvangen voor de geleverde prestatie, inzet en werk. Ook bij de vriendinnen van Cuts and Colours langs, meiden dank voor jullie meeleven afgelopen weken.

 

En natuurlijk wil ik bedanken mijn grote liefde Esther.
Lieve schat, dank voor je steun en meetrainen.
Dank voor je onmetelijke liefde. Ik hou van jou. Hartje

En nu…….. Rust.

Tot gauw. Liefs Inge.

10. mrt, 2019

Zondag 3 maart.

Vanochtend op tijd wakker. Heerlijk een acht uur geslapen en ik ga zacht het bed uit voor ik Esther wek. Dan aan de kwark en thee. Wat blogs van vriendin Rianne weglezen.
Tijdens het moment in de badkamer tot ontdekking komen dat de rosacea terugslaat. Dit bemoeilijkt de ontharing met mes.

Vandaag een rustig dagje in het verschiet met vanmiddag een bezoekje aan ma Schoffelen. Daarna nog even naar de AH XL in Leiden en even voor de gehele week vis en rauwkost en wok groenten halen.

Een rustig avondje waar we beiden ons momentje pakken en van de tv genieten. Meeste NCIS, NCIS New Orleans, de actualiteiten en ik wil nog even de Luizenmoeder zien.

Maandag 4 maart.
Vanochtend ontbijten en ik vertrek weer naar de sportschool. Helaas moet Esther op de loodgieter wachten die de langdurige lekkage komt verhelpen. Deze verschijnt om 10.00 uur. Dus ga ik alleen sporten.

Dik een uur gesport en de kaart gevraagd voor een programma wat ik wil trainen. Is er niet meer en ter compensatie krijg ik een intake en één training met een personal trainster cadeau. Vanavond wordt zij gevraagd en ik krijg morgen bij de training na werktijd te horen wanneer we een afspraak hebben.
Na het sporten nog wat kleine boodschappen gedaan en terug naar huis.

Als ik tegen twaalven thuiskom verbaast het me dat er geen bus, van welke loodgieter dan ook, staat. Boven bij Esther navraag gedaan, die had net gebeld nee ze zouden tussen tien en twaalf uur er zijn.

Ik ga lunchen en pleeg wat telefoontjes. Log vervolgens nog even op de werkplek in en ga wat thuiswerken.
Nog een mail mogen ontvangen van kapitein Hinke. Het gemailde artikel konden we misschien gebruiken bij de werkgroep TransWerkt, dank hiervoor Hinke. Verder mail gecontroleerd en beantwoord daar waar nodig.

Rond 14.00 uur wordt er gebeld en is er een loodgieter. Je kunt het de man niet kwalijk nemen. Hij laat de app zien dat hij om 11.58 kreeg te horen dat hij in Alphen een klus had en er om 10.00 uur moest zijn. Goede planning en foute beloften van het bedrijf dus.
Rond 21.00 uur is de man klaar. Om de schade te beperken heeft hij een bypass aangelegd en netjes afgewerkt. De rekening en foto’s worden weer mee in het verslag mee genomen.
Nu een afspraak maken met Marlinde om het tegelwerk weer te herstellen.

Esther gaat zich in haar werkkloffie omkleden en na het eten door naar het werk. Zij draait dus weer een kleine 26 à 28 uur aan een stuk.
Ik kijk mijn programma even uit en ga slapen. Om 05.00 uur gaat het wekkertje weer en ga ik ook weer fijn naar het werk. Dus wens ik u een welgemeend welterusten.

Dinsdag 5 maart.
Vanochtend eerst naar het werk. In het voren kunnen werken.
Anja gaat de rest van de week met verlof.
In onderling overleg dien ik deze week elke dag 2 uur verlof in zodat ik ’s middags om 14.00 uur naar huis kan en eerder kan trainen.

Dus vroeger naar huis, omkleden en sporten vandaag spinning.
In de sportschool blijkt, er niemand aan het spinnen te zijn dus komt goed uit. Programma Zuid-Limburg part 1, niveau 2 aangevraagd.
Boven aangekomen blijkt er een foutje gemaakt te zijn het programma draait al. Dus geen warming up en gelijk meegaan.
Tijdens het spinnen blijkt het joch nog een foutje te hebben gemaakt. Hij heeft Zuid-Limburg XL part 1 geactiveerd, niveau 3. Dit ging ik gaandeweg merken. Kapotgaan en weer weten hoe dat voelt. Daarna nog een uur de glooiende heuvels gelopen.

Toen heerlijk naar huis gelopen de cooling down. Vervolgens lekker in bad gelegen.
omstreeks 20.10 uur Esther wekken en samen eten. Het eten smaakt me niet en ik maak een kom magere yoghurt met blauwe bessen en nog een mok thee.

Na een aflevering van de serie New Amsterdam het bed in en slapen.

Woensdag 6 maart.
Weer vroeg aan het werk en door ziekte en thuiswerkers en Anja met verlof heb ik het kantoor alleen. Later komt de inloop wel, maar beste stappen kunnen maken.

Later in de ochtend word ik gebeld door de deskmedewerkster van Fit fot Free, Ik heb vanmiddag om 16.30 uur een afspraak met een personal trainster. Milja.
Dus akkoord gegaan. Werk afgemaakt en ook nog even gebeld met vriendin Mees, over de Focusgroep D&I en de werkgroep Trans Werkt.

Om 14.00 uur afsluiten en naar huis, omkleden en nog even een kop thee, door naar de sportschool. Daar aangekomen een korte intake met Milja en het doel benoemd.
Programma opgesteld 3x per week functionele krachttraining voor vrouwen afsluiten met tenminste een half uur cardio. Overige 3 dagen een uur cardio als herstel. Hier wordt het moeilijk ik mag niet te hard.

Heerlijk door haar begeleid en de uitleg was als vertrouwd. Ze kon zien dat ik dit vaker had gedaan. Haar gezegd waar het gevaar ligt, ze gaat me in de gaten houden. Afgesloten met een half uur cardio.
Heerlijk naar huis, ik doe vandaag niets meer.

Ik wens u alvast welterusten.

Donderdag 7 maart.
05.00 uur de wekker. Dat viel nog mee. Voelde me goed.
Ontbijten, koffie en op naar het werk. Daar aangekomen K1 in en naar de trap. Dat viel dus vandaag, na de krachttraining van gisteren, niet mee. Nu ging ik wel degelijk mijn benen voelen. De tachtig treden gehaald, maar door moeten bijten.

Tot 14.00 uur gewerkt, het laatste uur nog even verlof geschreven voor morgen. Vriendin Vicky heeft vervoer nodig om i het VUmc te komen. Dus doen we dat, voor je beste vriendin sta je klaar.

Boodschappen doen (sla en kip) voor het avondeten. En naar huis, omkleden en op naar de sportschool. Een goed uur de glooiende heuvels met een gemiddelde hartslag. Soort hersteltraining van gisteren.

De avond lekker rustig voor de tv.

Vrijdag 8 maart.
Vanochtend om 05.30 opgestaan. Ontbijten en dergelijke en op naar Haarlem. Het verkeer zat erg mee dus ik was er mooi op tijd. Vicky had me nog niet verwacht. Samen koffiedrinken en lekker kleppen.

Vervolgens naar VUmc. P2 is helemaal vol en men staat in de rij te wachten. Wij gekeerd en de auto in P1 geparkeerd.
Naar de genderpoli en daar werd Vicky al snel gehaald.
Zodoende kon ik even mijn agenda bijwerken en die loopt lekker vol met afspraken. Ook nog een geanimeerd gesprek gehad met een dame en haar dochter. Leuk.

Daarna Vicky naar Haarlem brengen en een klein boodschapje voor haar doen.

Vervolgens terug naar huis en omkleden voor de sport. Gelukkig was Esther nog wakker en die kon even mijn schouders insmeren. Ik kon er niet meer bij. IK voelde al bij het opstaan vanochtend mijn triceps en dat is er niet beter op geworden. Ook worden de schouders en nek stram.

Maar we weten waar we het voor doen dus nadat Esther naar bed is gegaan, ga ik weer naar de sportschool en het schema ophalen wat Milja voor me heeft gemaakt. En vervolgens het schema weer te volgen en daarna cardio, met een hartslag tussen de 105 en 120 houdend.

Zaterdag 9 maart.
Opstaan en een begin maken met het huishouden. Esther werkt nog, dus kan ik even doorgaan.

Straks lekker ontspannen sporten en de rest van de dag zie ik wel. Het ontspannen werd een uur “Bergspitsen lopen”.
Nog even met Milja gesproken over een eventuele aanpassing in het programma. Eerst meer reps (3x20) om sneller te verzuren en verbranden.

Boodschappen doen, eten, douchen. Daarna verder met het huishouden. Dit is er afgelopen week echt bij ingeschoten. Je staat vroeg op, komt laat in de middag thuis dan nog sporten en de boodschappen doen, eten koken en weer naar bed.
Tussendoor even de was dat kan nog, maar als ik thuiskom slaapt mijn schat voor haar nachtdiensten. Dus moet er veel in het weekend gebeuren.

Samen lekker gegeten en vanavond nog naar (schoon)moeder Schoffelen.
We moesten even helpen met het uit-/voorlezen van haar testamenten.
Gezien mijn studie in het verleden werd ik hiervoor gevraagd.

Bij het vertrek nog een mooi compliment gekregen van haar. Zij sprak de woorden “Ik zou geen haarwerk meer dragen Inge. Al zou ik je nog wel eens live willen zien met dat van laatst op de foto”.

 

Zondag 10 maart.
De verjaardag van schoonmoeder Euwema. Dus wij vroeg op voor onze rit naar het Noorden.

Mijn weegmoment en JA, het gaat langzaam maar ik heb (nog) hoop. Komende weken wordt het hopelijk iets makkelijker.

Vandaag qua sport een rustdag. Even herstellen en zoals gezegd naar de familie in het noorden.

Zo tegen de lunch arriveerden wij bij moeder Euwema. Angelique, Arjan en kleinzoon Roan waren er al. Heerlijk met kleinzoon op schoot zitten spelen. Even later kwamen ook Elsa, Chris en kleindochter Emily.

Ook lekker met haar op schoot zitten spelen en kwebbelen. Emily is nu al gek op mobiele telefoons. Ik had haar op schoot en zat ook even op Facebook. En voor ik het wist had de dame al vele berichten en dingetjes geliked met haar rappe vingertjes, geweldig.

Later schoof ook de rest van de schoonfamilie nog aan en een gezellige middag gehad. Vlak voor het vertrek van Emily en haar ouders Elsa en Chris wordt er nog gebak geserveerd. Oma Inge ziet kans, om samen met oma Esther, Emily nog de nodige slagroom te voeren. En lekker dat ze het vond. Wij zijn vriendinnetjes geworden J

Later vertrekken wij ook weer richting huis en stoppen nog even bij het Hajé restaurant voor een koolhydraatarme maaltijd.

Dan door naar huis en de kleding voor morgen klaar leggen en het onderdeelsspeldje van BMW nog even op de blazer spelden.

Wij gaan nog even lekker voor de tv hangen.

Ik wens u alvast een gemeend welterusten.

2. mrt, 2019

Maandag 25 februari.
Vanochtend vroeg op omdat Marlinde om 08.00 uur aan de deur zou staan. Zij is ingehuurd in verband met de lekkage, weet u heet nog.

Nog steeds vertraging door een tegenspartelende VvE. Maar goed wij vonden het nu wel eens tijd worden. Helaas kan Marlinde het niet alleen oplossen en wordt er een loodgieter gebeld. Deze kan niet eerder dan woensdag. We vermoeden nu dat het probleem dieper zit dan verwacht. Dus wordt het echt wel een VvE-tje.

Vanmiddag met Esther wezen fietsen en van het heerlijke weer genoten. Lekker fietstochtje door Alphen en zelfs op plaatsen geweest waar Esther nog nooit geweest was.

Eenmaal thuis alles weer inruimen in de badkamer en daarna koken.De rijst met broccoli, bloemkool en wortelen tezamen met de kip heeft ons heerlijk gesmaakt.

Daarna relaxen op de bank en tv kijken.

Morgen weer om 05.00 uur opstaan en naar Utrecht om te werken.Morgenvroeg het moment overslaan, dan kan Esther wat langer liggen.

Welterusten en tot laters.

Woensdag 27 februari.
Vandaag een halve dag werken en voorbereiden op het bezoek morgen aan het VUmc.

Vanmiddag komt de loodgieter. Deze heeft (eindelijk) het lek gauw boven water. Komt ook met een oplossing. Omleggen van leiding en de lekkende leiding afsluiten. In overleg met buurvrouw Marinke gaan we voor deze oplossing. Het snelst verholpen. Zal vrijdag terugkomen voor de klus.

Donderdag 28 februari.
Hopelijk de dag van “passen” en plannen. Ik ben al vroeg wakker en we besluiten na het ontbijt maar even bij Mariposa langs te gaan.Heerlijk bijgepraat met Ilse en nog een haarwerk gepast, denk erover na.

Door naar het VUmc.Passen en een mooi set uitgekozen.
Toen de domper, mijn BMI is te hoog. Verder in de eigen spreekkamer van dr. Özer. Daar de controle vaginaplastiek en dat is allemaal goed en ik hoef daarvoor over een jaar pas ter controle te komen.

Verder over het gewicht en de operatie voor de borstprotheses, we komen tot een deal. Op 3 april kom ik terug om te wegen. 9 kilo eraf en anders van de operatielijst af.

Het is een teleurstelling en tevens een grote uitdaging.
Maar we gaan ervoor. Ja we! Esther zegt “ik doe met je mee en steun je in alles. We gaan ervoor en het gaat je lukken”.
Nog even met de arts prive gesproken en ze gaat mee in mijn plan als ik die 9 kilo kwijtraak. Dit MOET lukken.

 

Vrijdag 1 maart.

Vandaag zit Esther op de loodgieter te wachten. Tevergeefs blijkt later.’s Middags worden we gebeld, na vele beloftes, dat ze maandag komen.

Ik was ondertussen naar de sportschool en ben gaan spinnen en lopen.Spinnen was mijn vervanging van hardlopen. Dat laatste mag ik niet meer.
Het spinnen viel lekker tegen. Daarna nog een half uur lopen glooiende heuvels en naar huis.

Esther naar bed i.v.m. een nachtdienstje vannacht en ik het bad in. Dan lunchen en relaxen.

’s Avonds op bezoek geweest bij vriendin Vicky Arrachart. Zij had een operatie gehad en dan ga je bij je vriendin op bezoek.
Later omstreeks 20.10 uur samen eten met Esther.

Na de maaltijd gaat zij naar haar werk en kijk ik nog even tv.

Zaterdag 2 maart.
Esther is vroeg thuis, voor achten staat ze al aan het bed.
Zij brengt me naar de Beauty all-in salon, waar ik weer even ga genieten van een behandeling van Titania. Heerlijk mijn wenkies en wimpers laten verwennen. Ze heeft er weer iets moois van gemaakt.

Daarna haalt Esther me op en gaan we door naar Amstelveen om vriendin Vicky uit het ziekenhuis op te halen en thuis te brengen.Nog even een kop theegedronken en kennis gemaakt met Nathalie.

En weer door, terug naar Alphen. Thuis omkleden en naar de sportschool. Weer een uur de glooiende heuvels gelopen met diverse snelheden.
Dan naar huis en na het douchen samen eten.

Esther houdt het vol tot 21.00 uur en gaat na een dag van 25 uur naar bed. Trusten lieverd, tot straks.

Ik ga nog even tv kijken en wens iedereen een mooie avond en voor later ook een welgemeend welterusten.

25. feb, 2019

Maandag 18 februari.
Vanochtend zijn we maar gaan opruimen. Iet wat meer ruimte op de tafel gecreëerd zodat het makkelijker wordt om straks ook eens thuis te werken en het tweede toetsenbord aan te koppelen. Ook is het zo makkelijker voor de studie. Samen best wat administratie weggewerkt.
En samen wat lopen opruimen in de kledingkasten. Dit krijgt aan mijn kant nog een vervolg. Als er niets meer bij kan hangen en het hangt nu zelfs buiten de kasten dan moet je gaan opruimen.

Een rustige middag. Esther voorslapen voor haar nachtdiensten.
En ik moest nodig gaan bijlezen in de blogs van vriendin Rianne. Heb er weer aardig wat weggelezen. Verder in afwachting van een docent die mijn huiswerk moet nakijken voor ik verder kan.

 

Dinsdag 19 februari.
Vandaag weer werken. We hebben eerst een overleg, vervolgens de nieuwe taken gaan verdelen. Om 09.00 uur komt Judith voor mij voor de cursus BRS. Hierin leer en ga ik onder andere de casussen aanmaken.

Gaat super en pak het snel op. Er is geen oefenomgeving beschikbaar en we bresluiten dat dit niet nodig is. Zien is doen. En beiden hebben we het vertrouwen dat dit goed gaat.

De middag gebruikt om in voren te werken en schema’s aan te aken voor de komende ronde, al dan niet, gezamenlijke terugkeergesprekken.

Bij thuiskomst nog steeds geen bericht van de zorgverzekeraar. Dus maar eens gaan kijken op “Mijn ……”. Op het eerste gezicht niets te vinden.
Na wat dieper spitten blijkt er toch een digitale machtiging in mijn dossier te staan. Deze voor de zekerheid maar even gedownload en uitgeprint.

 

Woensdag 20 februari.
Vanochtend geschrokken van de wekker en dit resulteert vandaag in hoofdpijn.

’s Ochtends met het rooster bijzondere taken aan de gang. Een wekelijks terugkerend iets. En Anja en ik willen deze het liefst voor 12.00 uur de lucht in hebben. Ik heb het gehele rooster inclusief de (land)kaart gemaakt en dit ging goed.
Volgende week is Anja er nog 1x op woensdag en dan ga ik deze taak geheel zelf doen.

Ook komt Ellen nog even langs om te bedanken voor de foto’ van de themadag en te zeggen dat “de Tribune” online gaat. Hierin staat dus ook het stukje dat ik mij aan iedereen voorstel.(Zie foto in het begin)

Even later komen er toch al een aantal leuke reacties via de mail binnen. Geeft een warm en welkom gevoel. Ik voel me hier thuis op het werk.

En van de foto’s van de themadag worden er ook best veel van gepubliceerd.

Verder met de mails beantwoorden, archiveren en overige taken.

De hoofdpijn wordt dusdanig erg en we lopen voor op ons schema. We besluiten beiden naar huis te gaan. Daar neem ik de derde portie pijnstillers en ga noodgedwongen slapen.  Alles verduisterend en welterusten.

’s Avonds nog even eten koken, samen eten en als Esther naar het werk vertrekt ga ik weer slapen. Sla mijn momentje over en welterusten wederom

 

Donderdag 21 februari.
Vol goede moed gaan Anja en ik de dag in. Eerst overleg met Overste HJ en daarna snel aan de gang. Om 09.00 uur begint de kantoorcarrousel. De regio-officieren hebben een vergadering waarbij iedereen in moet loggen. Dus hebben ze vijf plekken nodig om te werken.

Dat werd dus “ons” kantoor en wij verkassen naar het kantoor verderop voor een uurtje of drie.

’s Middags weer op onze eigen stek verder met de planwerkzaamheden, want ja hier hebben we beiden toch echt twee beeldschermen voor nodig.

Er schijnt een bug in outlook te zijn en alles zit ineens tegen.
We besluiten te gaan lunchen in geb. V 05.

Bij terugkomst nog even kunnen werken voordat er systemen steeds trager worden en vastlopen. We besluiten wederom naar huis te gaan.

Thuisgekomen blijkt er eindelijk de verwachte brief van de zorgverzekeraar te zijn. Nu met beide brieven, VUmc en Zorgverzekeraar, kan de week mij niet snel genoeg voorbij zijn. Laat het maar gauw de 28ste zijn en dan “passen” en plannen.

Nog even een twee uur ingelogd en thuiswerken. Dat wat er met een scherm kon afgehandeld. Boven verwachting lopen ik voor op de werkzaamheden deze week. Er zijn bij de opleidingen geen wijzigingen, dus dat scheelt een ochtend wijzigingen doorvoeren en BMW’ers inlichten en plannen. In overleg besluit ik dat ik maar voor de vrijdag verlof inplan.

Ook de flexdag van 11 maart verzet i.v.m. een bespreking met onder andere Mees op ’t Plein.

 

Vrijdag 22 februari.
Heerlijk uitslapen tot 08.00 uur. Ja, dat is uitslapen Lacht
Daarna de verzorging en het momentje weer.
Esther is eerder thuis dan verwacht, dus samen ontbijten en koffie.
D
an door naar Beauty all-in.

Omstreeks 12.00 uur samen lunchen bij Grandcafé de Zaak.
Na de lunch de boodschappen doen.

Eenmaal thuis gaat Esther naar bed, ze moet vanavond nog een nachtdienst en dan samen weekend.

Ik ga met de voorbereidingen aan de gang voor de nasi morgen. Lekker het vlees snijden en in de marinade, tot morgen.Dan even rust en wat lezen en typen, u leest het nu.

 

Zaterdag 23 februari.
Zodra Esther thuiskomt uit haar nachtdienst samen ontbijten, koffie. Daarna op pad, we hebben een vol geplande dag.

Eerst naar ’s Gravenzande om naar haar opticien te gaan, na de lenzenvloeistof en even bijpraten oversteken voor een overheerlijke lunch bij Brasserie de Dames. Genoten van een uitsmijter “de Dames” en weer een idee opgedaan voor een recept thuis.

Door naar Delft om even te shoppen en te tanken bij de Makro.

En door naar Leiden, naar moeders. Even de printer aansluiten en bijpraten en de administratie van de verhuizing regelen en aangetekend versturen. Nog even boodschappen doen in de Appie XL en op naar huis.

Dar lekker verder met het maken van de nasi. Het vlees heeft een 30 uur in de marinade gelegen en ruikt heerlijk. Dan samen aan tafel en het is heerlijk om te zien hoe ze geniet van de nasi.

Nog een stuk avond samen en op den duur gaat Esther alvast ons mandje in, het mag ook wel na 28 uur aan een stuk op en in de weer.

 

Zondag 24 februari.
Heerlijk samen ontspannen wakker worden, en dan nog even lekker blijven liggen. Dit is onze zondag en dan kan het.
Vandaag hoeven we niks, maar mag er veel.

’s Middags van het mooie weer genoten. We zijn naar de Zegersplas geweest. Hebben een wandeling rond de plas gemaakt.
Daarna lekker van de zon op het terras genieten met een drietal koppen thee.

’s Avonds lekker ontspannen voor de tv.

Iedereen een fijne avond en voor later een welgemeend welterusten.

17. feb, 2019

Maandag 11 februari.
Naar logopedie, de laatste reguliere sessie. Complimenten gekregen voor de vooruitgang, ja zelf hoor je het niet, heel blij mee. Wel zijn in een spel- en vertelvorm de valkuilen duidelijke geworden, en ook de wensen. Eigenlijk wel tevreden zo. Tijdens deze sessie is ook duidelijk geworden dat ik tijdens de logopedie en op het werk beter geconcentreerd ben en de stem er wel is. Nu nog overal zo houden/krijgen.

Dinsdag 12 februari.
Mijn eerste Themadag BMW (BedrijfsMaatschappelijk Werk). Deze vind plaats in mijn oude woonplaats Harskamp. Gelijk qua stem een vuurdoop.
Rond 09.00 uur druppelen de BMW’ers binnen en worden zo door Anja en mij ontvangen. Het is een leuke dag geworden en ik was tevens belast met de fotografie.
Ook werd ik door de Overste HJ geïntroduceerd en werd even kort verteld wat ik doe dan wel ga doen voor de komende acht jaar.
Ook kapitein Marc wijdt hier nog even kort over uit en ik word enigszins verlegen van de complimenten en dergelijke.

Daarna begint de dag pas echt. Het thema is “Normen en Waarden”, de casuïstiek wordt behandeld en na een goed en heerlijke verzorgde lunch ging de middag over ketenpartner(s) en/of samenwerkingspartner(s) en nog over de werkwijze en profilering van D BMW.

Leuke gesprekken mogen voeren en weer complimenten mogen ontvangen.

De gemaakte foto’s worden onder andere gebruikt in het personeelsblad
“de Tribune” waar in ik mij ook zal voorstellen met foto. Spannend.
Maar toch mijn binnenkomst in dit onderdeel, de ontvangst, de collegae en de steun van mijn directe leiding HJ, het voelt allemaal als een warm bad.

Het is zo veilig en heerlijk werken dat ik ’s avonds, thuis op de bank, wel eens emotioneel een traan van vreugde laat gaan.

Na deze dag nog even bij twee “oud” collega’s langs op de kazerne in Harskamp.
Even bijpraten met deze mannen en een leuk weerzien.
Sjoerd is blij te horen dat het nu zo goed gaat en ook met de kinderen en kleinkinderen.
Kees en Sjoerd bedankt voor jullie steun de afgelopen jaren en tot ziens.

Woensdag 13 februari.
Druk op het werk met verschillende planningen en besprekingen. Voorbereidingen treffen voor vrijdag. Dan komt de Vaste Kamercommissie op bezoek. Verder de dagelijkse gang van zaken en de spullen van de themadag uitladen, zodat Anja rond twaalven naar huis kan.

’s Middags heb ik het kantoor weer alleen.
Nog achter verschillende zaken aan moeten bellen en mailen.
Foto’s uitsorteren en overige administratieve zaken. Het went gauw en ik leer schijnbaar snel. Tegenwoordig werk ik op de woensdag en vrijdag alleen, met Anja als vangnet thuis bereikbaar. Is nog niet nodig gebleken.

’s Avonds even ontspannen in bad en daarna weer de huishoudelijke taken.
Om 20.30 uur maak ik Esther wakker en even later kunnen we eten.Als zij daarna vertrekt naar het werk voor haar nachtdienst, pak ik mijn momentje en daarna heb ik nog tijd om het Valentijn cadeautje tevoorschijn te halen en alles klaar te zetten voor de volgende ochtend. Ik wilde vroeg naar bed, maar deed iets langer over het gedicht bedenken en schrijven.
Al met al lag ik pas rond het middernachtelijke uur in mijn mandje. Wordt een kort nachtje, want om 04.30 uur gaat de wekker weer.

 

Donderdag 14 februari, Valentijnsdag.
Om 04.45 uur weer het persoonlijke momentje en dan klaar maken om naar Utrecht te vertrekken.

Om 07.30 uur aanschuiven bij de koffie met Overste HJ en Anja en de themadag nog even kort evalueren.

Omstreeks 08.00 uur krijg ik een Messenger berichtje van Esther. Zij is lekker vroeg thuis, en blij verrast met de Valentijns verrassing, en het gedicht.

Daarna de nieuwe Beach-vlaggen uitpakken en bewonderen. De verdere zaken van de themadag opruimen en weer verder met planningen. Ook de kaarten voor de zieken en de uitgezonden BMW’ers geschreven en verzonden.
Opleidingen/bijscholingen plannen en twee vergaderingsverzoeken geaccepteerd en zelf een vergaderverzoek uitgeschreven voor de werkgroep.Het wordt tijd dat dat weer opgepakt gaat worden en sluit mooi aan bij de Focusgroep D&I (Diversiteit & Inclusiviteit).
Ook met Hinke (van D&I) bijgepraat over D&I en aangegeven als ik iets kan betekenen ik dat graag hoor. Dat zal zij zeker onthouden.

’s Middags twee roosters in SharePoint geplaatst en het land ingestuurd.
Er waren weer de nodige ruilingen en overige gaten o.a. door ziekte die weer opgevuld dan wel overgenomen zijn.
Omstreeks 16.15 uur vertrekken we met een voldaan gevoel huiswaarts.

Vanavond hoef ik niet te koken, dus houd ik het voor mijzelf ook lekker simpel.

 

Vrijdag 15 februari.
Lekker vroeg op kantoor en tot 09.00 uur alleen, vroeg beginnen en lekker doorpakken. Nu de ruimte en de rust nog, voor de Vaste Kamercommissie arriveert.

Rond 10.00 uur nog snel een paar informatiemappen bijdraaien.

En telefoon vanuit het VUmc. Mijn afspraak is verplaatst. In eerste instantie denk je nee he toch niet weer. Maar na het telefoontje werd het duidelijk.
De zorgverzekeraar heeft “Groen licht” gegeven voor de Mamma-augmentatie (borstvergroting). Het mooiste Valentijn cadeau.
Zeer blij, 28 februari de jaarlijkse controle en het passen van de protheses.
Gelijk Esther gebeld en op de hoogte gebracht van het nieuws. Eindelijk na maanden de goedkeuring binnen bij het VU. Het ging even anders dan normaal, normaal weet de client het al eerste. Maar ik heb nog niets binnen. We wachten twee weken vol (on)geduld af. 

In de loop van de dag komen er nog twee acceptaties binnen voor de vergadering van Trans Werkt, gaat ook goed.
Rond 16.00n uur besluit ik er eind aan te breien. Yes, WEEKEND.

 

Zaterdag 16 februari.

Veel te vroeg wakker, dus gelijk maar beginnen. Eerst mijn momentje pakken, want er vallen er dit weekend een paar uit. Daarna beginnen met het huishouden, ramen lappen. Het is heerlijk weer.

Daarna met Esther, zodra zij wakker is, kort slaapje na de nachtdienst, boodschappen doen. Rondlopen zonder haarwerk, begin me steeds meer te ergeren aan dat ding.
Nog even geinen bij de kapsalon Cuts & Colours en weer naar huis.

’s Avonds vriendin Marlinde ophalen en gedrieën naar de bioscoop Pathé 020, ja sorry lezers/lezeressen ik krijg dat laatste stukje niet gezegd. Ook Marlinde blijkt geblokt door een persoontje. 

Heerlijk ontspannen bij de film Alita, pracht film met wederom een open einde. Tijdens de film nog tegen Esther gezegd dat de hoofdrolspeelster mij aan onze vriendin Vicky doet denken.

Zondag 17 februari.
Voor dat we naar moeders vertrekken nog even een cadeautje shoppen in Leidsenhage voor onze vriendin Karin.

Daarna naar moeders, nog steeds schrikken van de slechte zorg en verzorging in het nieuwe kleinschalig wonen. Wat is dit allemaal slecht. Gaan we tegenwoordig zo met de ouderen om?

Van het bezoek aan moeder door naar vriendin Karin. Lekker en gezellig zitten bijpraten. Toen Karin wilde gaan koken hebben wij haar verrast en mee uit eten genomen.

Om vervolgens nog even bij haar thuis te zitten. Later naar huis, want ik moet de was nog binnen halen. En daarna gezellig met Esther op de bank.

Wij zeggen een fijne zondagavond verder en voor straks welterusten.

#eenvrouwophaarstek
#eengelukkigstel