26. aug, 2018

Week 21

 

Maandag 20 augustus.

Vanochtend heerlijk samen uitgeslapen.                                                                                  Daarna wat huishoudelijke werkzaamheden, en dan opmaken. Want ik heb een afspraak met een vriendin in Zoetermeer. Een lange tijd geleden had ik haar een paar doosjes met kralen en dergelijke beloofd. Dat kleine beetje was inmiddels uitgegroeid tot een grote boodschappentas vol.

Dus een afspraak gemaakt en maar even op haar werk langs gebracht.Astrid het was goed en leuk je weer te zien en te spreken. En de afspraak voor eens samen lunchen komt er zeker. 🙂

 

Dinsdag 21 augustus.

Vanochtend weer veel te vroeg wakker, dus het moment maar gepakt.Daarna nog even dommelen om vervolgens met frisse moed aan de slag te gaan met het huishouden.

Als Esther thuiskomt even samen wat overleggen en eten waarna we de boodschappen doen.

De indeling voor de komende week even doorgenomen, we zijn een week langer met de was toebedeeld. Boodschappen en sleutels laten (bij)maken, want ja samen een bosje sleutels delen is lastig. Toen nog even een storing van de wasdroger verhelpen en ’s middags blijkt deze ook daadwerkelijk verholpen (op hoop van zegen) te zijn.

Nog even contact gezocht met de huisartsenpost. De vraag neergelegd om bijgeschreven te worden. “Geen probleem mevrouw, zodra u bent ingeschreven even aangeven dat uw vrouw hier al staat ingeschreven en dan zetten we u er zo bij”. Lekker als alles ook eens meewerkt, toch?

Vervolgens gaat Esther slapen en ga ik nog stilletjes een beetje door met het huishouden en later wat “Orange is the New Black” kijken.

 

Woensdag 22 augustus.

Vanochtend de was bij vader en moeder opgehaald en boodschappen gedaan. Daarna ben ik vertrokken naar het vakantiehuis om wat meer spullen over te verhuizen.

Tijdens het doornemen van de post valt een enveloppe op. Na het lezen bekruipt mij een triest gevoel. Een familielid is overleden.

Nog even langs Deelen om mijn verlofstatus te bekijken, en alle verlof is goedgekeurd.

Dan weer gauw naar huis.

Vrijdag 24 augustus.

Vanochtend met Esther naar de Beauty all-in salon. Vandaar uit ben ik doorgereden naar Amsterdam, naar het Marine Etablissement Amsterdam. Dit voor een gesprek met Overste en vriend Wilko Mulder, over mijn toekomst en om de telestick van de benodigde software te voorzien.

Het schrijven van de software op de telestick is mislukt. Dat moet dan maar op een ander moment gebeuren.

 

Zaterdag 25 augustus

Als Esther thuiskomt uit de nachtdienst kunnen we samen ontbijten.

Daarna door naar Delft, naar kapsalon Vera om onze haren te laten verwennen. Lekker Balayage kleuring voor mij, Curlys knippen en stylen voor ons beide.

En toen ….. Inge voor het eerst echt een hele dag met haar eigen haar in de buitenwereld. Goh wat verlang ik hiernaar en wat een fijn gevoel geeft dat.

Om vervolgens snel nog wat boodschappen in huis te halen.

’s Avonds eten bij Picco Bello en door naar Mariposa in Badhoevedorp, voor een gezellige avond.

Later die nacht naar huis en samen nog een lekker wijntje gedronken en het via FB wereldkundig gemaakt, “Wij gaan samenwonen”.

Esther gaat naar bed, Zij is tenslotte al 29 uur op.

Ik laat alles nog even bezinken en ga later ook maar naar bed en kruip lekker tegen mijn lief.

Welterusten.

 

Zondag 26 augustus.

Na het ontwaken, ontbijten en rond lunchtijd vertrekken we naar het noorden.

Inge voor de tweede dag zonder haarwerk. Voorlopig blijft het hier ook bij hoor.

Op naar Ma Euwema om haar bij te praten en op de hoogte te brengen van het feit dat wij gaan samenwonen en een adreswijziging achtergelaten. Een gezellige middag gehad.

Daarna langs achternichtje Monique, deze waren niet thuis. En zijn wij maar door gereden naar de overige familie in Marum, ook daar weer een gezellige ontvangst en een fijne voortzetting van de middag/ avond gehad.

Tegen 20.00 vertrekken wij weer omdat de rit nu, gezien ons nieuwe woonadres, even wat langer duurt naar de Randstad.

Op de terugweg stoppen wij nog even om wat te eten en parkeren op de eerst de beste vrije plaats. Kijken voor ons omhoog en zien een P-bord met opschrift “Women Only”. Schieten allebei in de lach, maar oh wat toepasselijk.

En hoe ze het doet weet ik niet. Maar weer weet mijn schat me te verrassen en emotioneel diep te raken.

We hebben net besteld als zij de tafel even verlaat en ik een ping op mijn mobiel hoor. Ik kijk, en zie staan dat Esther mij heeft getagd in haar relatiestatus “Heeft een relatie met Inge Hofman”.

Zij komt terug en begint te glimlachen en ik vecht tegen de vreugdetranen. We hebben heerlijk gegeten en ze blijft mij aankijken en ik moet blijven vechten.

Eenmaal in de auto en in het donker lukt het me niet langer meer. De waterlanders en de emoties gaan lopen. Thuis zie ik haar ogen en zie dat het haar ook niet onberoerd heeft gelaten.

Wij gaan onder het genot van een drankje nog even lekker genieten van elkaar en onze emoties lekker laten gaan.

Welterusten, en tot de volgende week.