9. sep, 2018

Week 23

Afgelopen vrijdag veel administratief werk geregeld. Onder andere uitpluizen wie waar voordeliger is. Hieruit bleek onder andere dat ik een paar jaar langer lid (consument) ben bij de NUON dan Esther. Nu maakt dat niet zo heel veel uit. Maar kijken wij naar de kortingen dan zit ik op een Platina status met een 875 punten. Een telefoontje met Nuon zo volstaan om mijn contract met alle voordelen zo over te zetten naar ons gezamenlijke en mijn nieuwe adres.

Zogezegd, zo gedaan.

Dachten we ………

Nadat wij/ik het gehele weekend een soort van “dreigmails” hebben gekregen van het energiebedrijf met toch het dringende verzoek van de meterstanden op te geven anders  krijg ik een geschatte jaarafrekening.

Maandag 3 september.

Vanochtend naar aanleiding van bovenstaande maar even gebeld met de klantenservice. Eerst maar even alle “gewijzigde” punten even genoteerd door in “Mijn Nuon” te kijken.

Wat blijkt niet alleen is het gas al afgesloten. Ook blijkt de aanspreekvorm twee jaar terug te zijn gegooid door de gesproken dame.

Alles berust op een misverstand en zal worden teruggedraaid en juist worden verwerkt.

Ik heb weinig vertrouwen (goh, hoe zal dat komen) en ga naar het vorige huis om toch maar even de meterstanden op te nemen.

Alle drie de meterstanden zijn genoteerd en de twee van Nuon gelijk maar even digitaal opgegeven.

Wat lichte spullen meegenomen, het zware moet ik nog steeds aan een ander overlaten, en weer naar huis.

Ik besluit even via Deelen te rijden, kan ik gelijk even in de vacaturebank en het REP-systeem kijken want mijn telestick werkt niet.

In het REP iets interessants gevonden en daar gaan we maar eens mee aan de slag.

 

Dinsdag 4 september.

Esther heeft een afspraak bij de nagelstyliste en ik besef me dat ik vergeten ben te bellen dus geen afspraak heb. Dus ik ga mee en gelukkig kan ik volgende week terecht en hebben we beiden gelijk maar een aantal afspraken in de komende weken, maanden ingepland.

Eenmaal thuis blijkt er weer zo’n liefdevolle dreigmail met de verkeerde aanhef te zijn. Wederom de verkeerde aanhef, ook blijkt nu de elektra afgesloten.

Ja, dat heb ik nog even nodig, ook blijk ik mijn gespaarde punten kwijt te zijn en mijn Platina status. Oke, ik ga bellen en zeg op voorhand tegen Esther “Eens kijken of dreigen met overstappen naar een andere leverancier werkt”.

Esther waarschuwt me nog van blijf kalm denk aan je stem.

En alsof er mee geluisterd is ik wordt correct aangesproken en door de vierde medewerker van de klantenservice wordt gegarandeerd dat alles correct wordt opgelost en ik mijn status en bijbehorende punten weer terugkrijg.

Dreigen helpt dus wel degelijk Wij wachten het met vertrouwen af.

Esther gaat slapen en een uurtje later besluit ik mij maar eens te verwennen en ga lekker ontspannen in bad. Gelijk maar even de beentjes weer super glad gemaakt.

Daarna weer verder met bellen en mailen.

Helaas lukt het vandaag niet om de dame  te bereiken die ik nodig heb voor de functie bij/in het REP. Morgen is er weer een dag. Waar een wil is, is een weg.

 

Woensdag 5 september.

Vanochtend vroeg gewekt door het hevige noodweer boven Alphen.

Kon ik lekker op tijd beginnen met het ochtendritueel.

Om 08.40 uur komt Esther thuis en na zich te hebben omgekleed kunnen we door naar de huisarts. Waar wij een afspraak hebben  voor een kennismakingsgesprek.

Het gesprek verloopt goed en we hebben beiden een goed gevoel bij deze huisarts.

Daarna snel boodschappen doen en een vroege lunch zodat Esther naar bed kan.

Want rond 19.00 uur komt er iemand voor het toilet en we moeten helaas een nieuwe.

Verder ben ik bezig geweest met pogingen om de huur op te zeggen bij het RVB. Maar men wil mij schijnbaar niet kwijt. Want de dame is telkens een dagje vrij. Helaas kan niemand anders het verwerken.

Ook verder rondgebeld om een functie vanuit het REP-programma te krijgen maar ook deze dame is niet bereikbaar. En helaas werkt de telestick nog steeds niet.

Via een vriend in het netwerk een nummer gekregen van een persoon die ik volgende week kan bellen.

 

Donderdag 6 september.

Na een slechte en te korte nacht maar rond 05.00 uur met het huishouden begonnen. Dan is dat lekker klaar en schoon als mijn lief thuiskomt.

Rond 09.00 hebben de wasmachine en -droger al overuren gedraaid, is de vaatwasser uitgeruimd.

Tijd voor wat administratieve zaken.

De huur opgezegd van het oude adres. En in de mail een mail van NUON. Ik ben alweer verhuisd, deze keer terug naar het oude adres.

Maar weer bellen. Alles wordt geregeld en teruggedraaid. Goede hiervan is dat ik een termijn terugkrijg. En na gemeld te hebben dat wij het allemaal amateuristisch vinden en denken aan overstappen na zoveel geblunder komt er ook nog een cadeaubon van vijftig euro. Kijk men wil wel dat je blijft.

’s Middags de nodige medicatie ingenomen want voel een rauwe keel opkomen met als gevolg dat de logopedie oefeningen de kast in gaan en de stem behoorlijk rauw klinkt. En u raadt het al, het “ge-meneer” door de telefoon kan weer beginnen.  

 

Zaterdag 8 september.

Er valt weinig te vertellen. Nou ook weer niet, er is zat, maar dat is prive.

Het zat niet mee, laat ik het zo schrijven.

’s Avonds met Esther en gezamenlijke vriendin Marlinde naar de bioscoop, de film “Peppermint”, goede film echte aanrader.

En daar hou ik het even bij.

 

Zondag 9 september.

’s Ochtends tijdens mijn moment in slaap gevallen (ja, dat kan).

Als we later koffiedrinken wordt er door Marinke, de benedenbuurvrouw, aangebeld. Zij heeft waterschade en denkt dat het dus bij ons wegkomt.

Wij zoeken en kijken bij haar en bij ons, kunnen niks vinden. Esther belt met een kennis en die komt vanavond even kijken.

Alles met ons vieren bekeken en we denken dat het niet van ons maar vanaf het dak komt.

Daarna heeft Esther vanavond nog even een garderobekast in elkaar gezet. En konden we gaan opruimen en de kast inruimen. Opruiming in de woonkamer en de garderobekamer.

Dank je wel schat, goedgemaakt en uitgepraat. Praten is belangrijk.

Nu samen op de bank ontspannen.

Fijne avond en voor ergens veel later, het zal nog even duren voor wij het aan de binnenkant van onze ogen gaan bekijken, welterusten.