31. okt, 2018

Drukte

De afgelopen maand is er veel gebeurd, leuke en minder leuke zaken.

Ik heb een echo ondergaan en de uitkomst was duidelijk, en voor mij positief. Mijn borstklier is te weinig gegroeid 9mm, dus ˂1cm.

Weliswaar net op het randje maar goed. Dus gaat er, vanuit het VUmc, een aanvraag voor vergoeding voor een borstvergroting naar de zorgverzekeraar.

Helaas wordt de aanvraag door de zorgverzekeraar afgewezen. Ik krijg hierover een schriftelijk bericht en klim gelijk in de telefoon. Ik wil graag weten waarom de aanvraag wordt afgewezen terwijl ik aan alle gestelde regels voldoe.

De zorgverzekeraar weet mij te vertellen dat de aanvraag is afgewezen omdat ik een “plooi” zou hebben en dus borstgroei.

De beste verteld dat ik geen “plooi” heb en dat ik dinsdag de 30ste naar de chirurge moet en dit ga bespreken.

De afwijzing met de chirurge besproken en na nog eens een controle gaat er een nieuwe aanvraag de deur uit, Voorzien van de mededeling “geen plooi” aanwezig. Dus voor wat dat betreft hoop ik in december op een goede beoordeling.

 

Ook hebben wij deze maand heerlijk geluncht met een aantal vriendinnen van de staf Luchtmobiel. Eindelijk leerden zij Esther kennen. Hierdoor is er een leuke nieuwe (app) groep ontstaan “de Deelense dames”. En het wordt zeker vervolgd.

Dan het "oude" huis. De huur was al opgezegd per 1 november, en het huis zal worden gesloopt. Later blijkt dat er een tijdelijke (antikraak) huurder in komt en moet de woning ineens helemaal leeg. Wij hebben ons best gedaan. Nog een jonge dame blij gemaakt met een bijna complete huisraad. Zij mocht alles meenemen wat ze wilde. Ook nog een kast en paspop aan vriendin Mireille gegeven en gebracht. Maar helaas is het ons niet gelukt. Vele toegezegde hulphandjes lieten het afweten, trokken de hulp op het laatst in. Dus de overdracht of oplevering voor morgen wordt spannend, want de woning is niet leeg, maar nagenoeg leeg.

Hoop van deze last verlost te worden want het in de weekenden op en neer en op en neer wordt er niet goedkoper op. Maar gelukkig veel geholpen door Esther die haar vrije weekenden hieraan opgeofferd heeft. Dank je lieverd.

Ook dank aan haar werkgever waar we een wagen van mochten lenen om dat wat wij wilden houden in Alphen aan den Rijn te krijgen. Dank aan moeder en vader dat we ook hun bus mochten lenen om vele zaken naar de stort te brengen.

Want eerlijk is eerlijk het aangebodene was goed en stond gratis op facebook en internet. Maar er reageerde niemand, zelfs de Kringloop wilde vele zaken niet. Bel je als ze de boeken willen, ja hoor. Kom je ze brengen, “Ach mevrouw, we hebben al zoveel boeken. Het is jammer ze zien er goed uit”. Dus ook de stort op.

Het leuke we zijn weer trotse oma’s geworden van een prachtige kleinzoon, Roan.

De probleempjes komen echter achter elkaar. Hebben we net onze nieuwe toilet en designradiator laten plaatsen, krijgen we een lekkage naar de onderbuurvrouw.

Het blijkt dat een oude leiding is gaan lekken dus het volgende probleem dient zich alweer aan.

Voor de rest sluiten we deze maand af en zien wat de nieuwe maand ons brengt.

Hopelijk mooiere verassingen dan de afgelopen maand.

En ook dat mensen zich eens aan hun beloftes en toezeggingen houden.

Maar zoals mijn vader al zei “Veel beloven, weinig geven doet een gek in vreugde leven”.

Nou ik ken er inmiddels een aantal.

Ik ben moe en doe zo mijn oogjes toe. Kijken of ik wat slaap kan pakken.

Eerst nog even het vaste momentje pakken, en dan ......

Welterusten en wie weet tot een nieuwe blog.