17. feb, 2019

Een productieve, mooie en fijne week.

Maandag 11 februari.
Naar logopedie, de laatste reguliere sessie. Complimenten gekregen voor de vooruitgang, ja zelf hoor je het niet, heel blij mee. Wel zijn in een spel- en vertelvorm de valkuilen duidelijke geworden, en ook de wensen. Eigenlijk wel tevreden zo. Tijdens deze sessie is ook duidelijk geworden dat ik tijdens de logopedie en op het werk beter geconcentreerd ben en de stem er wel is. Nu nog overal zo houden/krijgen.

Dinsdag 12 februari.
Mijn eerste Themadag BMW (BedrijfsMaatschappelijk Werk). Deze vind plaats in mijn oude woonplaats Harskamp. Gelijk qua stem een vuurdoop.
Rond 09.00 uur druppelen de BMW’ers binnen en worden zo door Anja en mij ontvangen. Het is een leuke dag geworden en ik was tevens belast met de fotografie.
Ook werd ik door de Overste HJ geïntroduceerd en werd even kort verteld wat ik doe dan wel ga doen voor de komende acht jaar.
Ook kapitein Marc wijdt hier nog even kort over uit en ik word enigszins verlegen van de complimenten en dergelijke.

Daarna begint de dag pas echt. Het thema is “Normen en Waarden”, de casuïstiek wordt behandeld en na een goed en heerlijke verzorgde lunch ging de middag over ketenpartner(s) en/of samenwerkingspartner(s) en nog over de werkwijze en profilering van D BMW.

Leuke gesprekken mogen voeren en weer complimenten mogen ontvangen.

De gemaakte foto’s worden onder andere gebruikt in het personeelsblad
“de Tribune” waar in ik mij ook zal voorstellen met foto. Spannend.
Maar toch mijn binnenkomst in dit onderdeel, de ontvangst, de collegae en de steun van mijn directe leiding HJ, het voelt allemaal als een warm bad.

Het is zo veilig en heerlijk werken dat ik ’s avonds, thuis op de bank, wel eens emotioneel een traan van vreugde laat gaan.

Na deze dag nog even bij twee “oud” collega’s langs op de kazerne in Harskamp.
Even bijpraten met deze mannen en een leuk weerzien.
Sjoerd is blij te horen dat het nu zo goed gaat en ook met de kinderen en kleinkinderen.
Kees en Sjoerd bedankt voor jullie steun de afgelopen jaren en tot ziens.

Woensdag 13 februari.
Druk op het werk met verschillende planningen en besprekingen. Voorbereidingen treffen voor vrijdag. Dan komt de Vaste Kamercommissie op bezoek. Verder de dagelijkse gang van zaken en de spullen van de themadag uitladen, zodat Anja rond twaalven naar huis kan.

’s Middags heb ik het kantoor weer alleen.
Nog achter verschillende zaken aan moeten bellen en mailen.
Foto’s uitsorteren en overige administratieve zaken. Het went gauw en ik leer schijnbaar snel. Tegenwoordig werk ik op de woensdag en vrijdag alleen, met Anja als vangnet thuis bereikbaar. Is nog niet nodig gebleken.

’s Avonds even ontspannen in bad en daarna weer de huishoudelijke taken.
Om 20.30 uur maak ik Esther wakker en even later kunnen we eten.Als zij daarna vertrekt naar het werk voor haar nachtdienst, pak ik mijn momentje en daarna heb ik nog tijd om het Valentijn cadeautje tevoorschijn te halen en alles klaar te zetten voor de volgende ochtend. Ik wilde vroeg naar bed, maar deed iets langer over het gedicht bedenken en schrijven.
Al met al lag ik pas rond het middernachtelijke uur in mijn mandje. Wordt een kort nachtje, want om 04.30 uur gaat de wekker weer.

 

Donderdag 14 februari, Valentijnsdag.
Om 04.45 uur weer het persoonlijke momentje en dan klaar maken om naar Utrecht te vertrekken.

Om 07.30 uur aanschuiven bij de koffie met Overste HJ en Anja en de themadag nog even kort evalueren.

Omstreeks 08.00 uur krijg ik een Messenger berichtje van Esther. Zij is lekker vroeg thuis, en blij verrast met de Valentijns verrassing, en het gedicht.

Daarna de nieuwe Beach-vlaggen uitpakken en bewonderen. De verdere zaken van de themadag opruimen en weer verder met planningen. Ook de kaarten voor de zieken en de uitgezonden BMW’ers geschreven en verzonden.
Opleidingen/bijscholingen plannen en twee vergaderingsverzoeken geaccepteerd en zelf een vergaderverzoek uitgeschreven voor de werkgroep.Het wordt tijd dat dat weer opgepakt gaat worden en sluit mooi aan bij de Focusgroep D&I (Diversiteit & Inclusiviteit).
Ook met Hinke (van D&I) bijgepraat over D&I en aangegeven als ik iets kan betekenen ik dat graag hoor. Dat zal zij zeker onthouden.

’s Middags twee roosters in SharePoint geplaatst en het land ingestuurd.
Er waren weer de nodige ruilingen en overige gaten o.a. door ziekte die weer opgevuld dan wel overgenomen zijn.
Omstreeks 16.15 uur vertrekken we met een voldaan gevoel huiswaarts.

Vanavond hoef ik niet te koken, dus houd ik het voor mijzelf ook lekker simpel.

 

Vrijdag 15 februari.
Lekker vroeg op kantoor en tot 09.00 uur alleen, vroeg beginnen en lekker doorpakken. Nu de ruimte en de rust nog, voor de Vaste Kamercommissie arriveert.

Rond 10.00 uur nog snel een paar informatiemappen bijdraaien.

En telefoon vanuit het VUmc. Mijn afspraak is verplaatst. In eerste instantie denk je nee he toch niet weer. Maar na het telefoontje werd het duidelijk.
De zorgverzekeraar heeft “Groen licht” gegeven voor de Mamma-augmentatie (borstvergroting). Het mooiste Valentijn cadeau.
Zeer blij, 28 februari de jaarlijkse controle en het passen van de protheses.
Gelijk Esther gebeld en op de hoogte gebracht van het nieuws. Eindelijk na maanden de goedkeuring binnen bij het VU. Het ging even anders dan normaal, normaal weet de client het al eerste. Maar ik heb nog niets binnen. We wachten twee weken vol (on)geduld af. 

In de loop van de dag komen er nog twee acceptaties binnen voor de vergadering van Trans Werkt, gaat ook goed.
Rond 16.00n uur besluit ik er eind aan te breien. Yes, WEEKEND.

 

Zaterdag 16 februari.

Veel te vroeg wakker, dus gelijk maar beginnen. Eerst mijn momentje pakken, want er vallen er dit weekend een paar uit. Daarna beginnen met het huishouden, ramen lappen. Het is heerlijk weer.

Daarna met Esther, zodra zij wakker is, kort slaapje na de nachtdienst, boodschappen doen. Rondlopen zonder haarwerk, begin me steeds meer te ergeren aan dat ding.
Nog even geinen bij de kapsalon Cuts & Colours en weer naar huis.

’s Avonds vriendin Marlinde ophalen en gedrieën naar de bioscoop Pathé 020, ja sorry lezers/lezeressen ik krijg dat laatste stukje niet gezegd. Ook Marlinde blijkt geblokt door een persoontje. 

Heerlijk ontspannen bij de film Alita, pracht film met wederom een open einde. Tijdens de film nog tegen Esther gezegd dat de hoofdrolspeelster mij aan onze vriendin Vicky doet denken.

Zondag 17 februari.
Voor dat we naar moeders vertrekken nog even een cadeautje shoppen in Leidsenhage voor onze vriendin Karin.

Daarna naar moeders, nog steeds schrikken van de slechte zorg en verzorging in het nieuwe kleinschalig wonen. Wat is dit allemaal slecht. Gaan we tegenwoordig zo met de ouderen om?

Van het bezoek aan moeder door naar vriendin Karin. Lekker en gezellig zitten bijpraten. Toen Karin wilde gaan koken hebben wij haar verrast en mee uit eten genomen.

Om vervolgens nog even bij haar thuis te zitten. Later naar huis, want ik moet de was nog binnen halen. En daarna gezellig met Esther op de bank.

Wij zeggen een fijne zondagavond verder en voor straks welterusten.

#eenvrouwophaarstek
#eengelukkigstel