10. mrt, 2019

week 10

Zondag 3 maart.

Vanochtend op tijd wakker. Heerlijk een acht uur geslapen en ik ga zacht het bed uit voor ik Esther wek. Dan aan de kwark en thee. Wat blogs van vriendin Rianne weglezen.
Tijdens het moment in de badkamer tot ontdekking komen dat de rosacea terugslaat. Dit bemoeilijkt de ontharing met mes.

Vandaag een rustig dagje in het verschiet met vanmiddag een bezoekje aan ma Schoffelen. Daarna nog even naar de AH XL in Leiden en even voor de gehele week vis en rauwkost en wok groenten halen.

Een rustig avondje waar we beiden ons momentje pakken en van de tv genieten. Meeste NCIS, NCIS New Orleans, de actualiteiten en ik wil nog even de Luizenmoeder zien.

Maandag 4 maart.
Vanochtend ontbijten en ik vertrek weer naar de sportschool. Helaas moet Esther op de loodgieter wachten die de langdurige lekkage komt verhelpen. Deze verschijnt om 10.00 uur. Dus ga ik alleen sporten.

Dik een uur gesport en de kaart gevraagd voor een programma wat ik wil trainen. Is er niet meer en ter compensatie krijg ik een intake en één training met een personal trainster cadeau. Vanavond wordt zij gevraagd en ik krijg morgen bij de training na werktijd te horen wanneer we een afspraak hebben.
Na het sporten nog wat kleine boodschappen gedaan en terug naar huis.

Als ik tegen twaalven thuiskom verbaast het me dat er geen bus, van welke loodgieter dan ook, staat. Boven bij Esther navraag gedaan, die had net gebeld nee ze zouden tussen tien en twaalf uur er zijn.

Ik ga lunchen en pleeg wat telefoontjes. Log vervolgens nog even op de werkplek in en ga wat thuiswerken.
Nog een mail mogen ontvangen van kapitein Hinke. Het gemailde artikel konden we misschien gebruiken bij de werkgroep TransWerkt, dank hiervoor Hinke. Verder mail gecontroleerd en beantwoord daar waar nodig.

Rond 14.00 uur wordt er gebeld en is er een loodgieter. Je kunt het de man niet kwalijk nemen. Hij laat de app zien dat hij om 11.58 kreeg te horen dat hij in Alphen een klus had en er om 10.00 uur moest zijn. Goede planning en foute beloften van het bedrijf dus.
Rond 21.00 uur is de man klaar. Om de schade te beperken heeft hij een bypass aangelegd en netjes afgewerkt. De rekening en foto’s worden weer mee in het verslag mee genomen.
Nu een afspraak maken met Marlinde om het tegelwerk weer te herstellen.

Esther gaat zich in haar werkkloffie omkleden en na het eten door naar het werk. Zij draait dus weer een kleine 26 à 28 uur aan een stuk.
Ik kijk mijn programma even uit en ga slapen. Om 05.00 uur gaat het wekkertje weer en ga ik ook weer fijn naar het werk. Dus wens ik u een welgemeend welterusten.

Dinsdag 5 maart.
Vanochtend eerst naar het werk. In het voren kunnen werken.
Anja gaat de rest van de week met verlof.
In onderling overleg dien ik deze week elke dag 2 uur verlof in zodat ik ’s middags om 14.00 uur naar huis kan en eerder kan trainen.

Dus vroeger naar huis, omkleden en sporten vandaag spinning.
In de sportschool blijkt, er niemand aan het spinnen te zijn dus komt goed uit. Programma Zuid-Limburg part 1, niveau 2 aangevraagd.
Boven aangekomen blijkt er een foutje gemaakt te zijn het programma draait al. Dus geen warming up en gelijk meegaan.
Tijdens het spinnen blijkt het joch nog een foutje te hebben gemaakt. Hij heeft Zuid-Limburg XL part 1 geactiveerd, niveau 3. Dit ging ik gaandeweg merken. Kapotgaan en weer weten hoe dat voelt. Daarna nog een uur de glooiende heuvels gelopen.

Toen heerlijk naar huis gelopen de cooling down. Vervolgens lekker in bad gelegen.
omstreeks 20.10 uur Esther wekken en samen eten. Het eten smaakt me niet en ik maak een kom magere yoghurt met blauwe bessen en nog een mok thee.

Na een aflevering van de serie New Amsterdam het bed in en slapen.

Woensdag 6 maart.
Weer vroeg aan het werk en door ziekte en thuiswerkers en Anja met verlof heb ik het kantoor alleen. Later komt de inloop wel, maar beste stappen kunnen maken.

Later in de ochtend word ik gebeld door de deskmedewerkster van Fit fot Free, Ik heb vanmiddag om 16.30 uur een afspraak met een personal trainster. Milja.
Dus akkoord gegaan. Werk afgemaakt en ook nog even gebeld met vriendin Mees, over de Focusgroep D&I en de werkgroep Trans Werkt.

Om 14.00 uur afsluiten en naar huis, omkleden en nog even een kop thee, door naar de sportschool. Daar aangekomen een korte intake met Milja en het doel benoemd.
Programma opgesteld 3x per week functionele krachttraining voor vrouwen afsluiten met tenminste een half uur cardio. Overige 3 dagen een uur cardio als herstel. Hier wordt het moeilijk ik mag niet te hard.

Heerlijk door haar begeleid en de uitleg was als vertrouwd. Ze kon zien dat ik dit vaker had gedaan. Haar gezegd waar het gevaar ligt, ze gaat me in de gaten houden. Afgesloten met een half uur cardio.
Heerlijk naar huis, ik doe vandaag niets meer.

Ik wens u alvast welterusten.

Donderdag 7 maart.
05.00 uur de wekker. Dat viel nog mee. Voelde me goed.
Ontbijten, koffie en op naar het werk. Daar aangekomen K1 in en naar de trap. Dat viel dus vandaag, na de krachttraining van gisteren, niet mee. Nu ging ik wel degelijk mijn benen voelen. De tachtig treden gehaald, maar door moeten bijten.

Tot 14.00 uur gewerkt, het laatste uur nog even verlof geschreven voor morgen. Vriendin Vicky heeft vervoer nodig om i het VUmc te komen. Dus doen we dat, voor je beste vriendin sta je klaar.

Boodschappen doen (sla en kip) voor het avondeten. En naar huis, omkleden en op naar de sportschool. Een goed uur de glooiende heuvels met een gemiddelde hartslag. Soort hersteltraining van gisteren.

De avond lekker rustig voor de tv.

Vrijdag 8 maart.
Vanochtend om 05.30 opgestaan. Ontbijten en dergelijke en op naar Haarlem. Het verkeer zat erg mee dus ik was er mooi op tijd. Vicky had me nog niet verwacht. Samen koffiedrinken en lekker kleppen.

Vervolgens naar VUmc. P2 is helemaal vol en men staat in de rij te wachten. Wij gekeerd en de auto in P1 geparkeerd.
Naar de genderpoli en daar werd Vicky al snel gehaald.
Zodoende kon ik even mijn agenda bijwerken en die loopt lekker vol met afspraken. Ook nog een geanimeerd gesprek gehad met een dame en haar dochter. Leuk.

Daarna Vicky naar Haarlem brengen en een klein boodschapje voor haar doen.

Vervolgens terug naar huis en omkleden voor de sport. Gelukkig was Esther nog wakker en die kon even mijn schouders insmeren. Ik kon er niet meer bij. IK voelde al bij het opstaan vanochtend mijn triceps en dat is er niet beter op geworden. Ook worden de schouders en nek stram.

Maar we weten waar we het voor doen dus nadat Esther naar bed is gegaan, ga ik weer naar de sportschool en het schema ophalen wat Milja voor me heeft gemaakt. En vervolgens het schema weer te volgen en daarna cardio, met een hartslag tussen de 105 en 120 houdend.

Zaterdag 9 maart.
Opstaan en een begin maken met het huishouden. Esther werkt nog, dus kan ik even doorgaan.

Straks lekker ontspannen sporten en de rest van de dag zie ik wel. Het ontspannen werd een uur “Bergspitsen lopen”.
Nog even met Milja gesproken over een eventuele aanpassing in het programma. Eerst meer reps (3x20) om sneller te verzuren en verbranden.

Boodschappen doen, eten, douchen. Daarna verder met het huishouden. Dit is er afgelopen week echt bij ingeschoten. Je staat vroeg op, komt laat in de middag thuis dan nog sporten en de boodschappen doen, eten koken en weer naar bed.
Tussendoor even de was dat kan nog, maar als ik thuiskom slaapt mijn schat voor haar nachtdiensten. Dus moet er veel in het weekend gebeuren.

Samen lekker gegeten en vanavond nog naar (schoon)moeder Schoffelen.
We moesten even helpen met het uit-/voorlezen van haar testamenten.
Gezien mijn studie in het verleden werd ik hiervoor gevraagd.

Bij het vertrek nog een mooi compliment gekregen van haar. Zij sprak de woorden “Ik zou geen haarwerk meer dragen Inge. Al zou ik je nog wel eens live willen zien met dat van laatst op de foto”.

 

Zondag 10 maart.
De verjaardag van schoonmoeder Euwema. Dus wij vroeg op voor onze rit naar het Noorden.

Mijn weegmoment en JA, het gaat langzaam maar ik heb (nog) hoop. Komende weken wordt het hopelijk iets makkelijker.

Vandaag qua sport een rustdag. Even herstellen en zoals gezegd naar de familie in het noorden.

Zo tegen de lunch arriveerden wij bij moeder Euwema. Angelique, Arjan en kleinzoon Roan waren er al. Heerlijk met kleinzoon op schoot zitten spelen. Even later kwamen ook Elsa, Chris en kleindochter Emily.

Ook lekker met haar op schoot zitten spelen en kwebbelen. Emily is nu al gek op mobiele telefoons. Ik had haar op schoot en zat ook even op Facebook. En voor ik het wist had de dame al vele berichten en dingetjes geliked met haar rappe vingertjes, geweldig.

Later schoof ook de rest van de schoonfamilie nog aan en een gezellige middag gehad. Vlak voor het vertrek van Emily en haar ouders Elsa en Chris wordt er nog gebak geserveerd. Oma Inge ziet kans, om samen met oma Esther, Emily nog de nodige slagroom te voeren. En lekker dat ze het vond. Wij zijn vriendinnetjes geworden J

Later vertrekken wij ook weer richting huis en stoppen nog even bij het Hajé restaurant voor een koolhydraatarme maaltijd.

Dan door naar huis en de kleding voor morgen klaar leggen en het onderdeelsspeldje van BMW nog even op de blazer spelden.

Wij gaan nog even lekker voor de tv hangen.

Ik wens u alvast een gemeend welterusten.