6. mei, 2019

Afvallen en Sport

Het is misschien niet direct te zien en soms zou ik ook willen dat het sneller gaat. Maar een belangrijke les is wel:

Deze wist ik natuurlijk al vanuit het verleden, maar ja.
Na de operatie is ook ben/was ik aangekomen en is het geduld afgenomen in bepaalde zaken. In het resultaat van de trainingen was er een van.
Vaak had ik het geloof erin verloren, maar door de onmetelijke steun van mijn schat Esther, mijn beste vriendin Vicky en "mijn" personal trainster Milja bleef ik volhouden.

Nee het is nog niet gedaan en ik ben nog niet klaar.

Gelukkig was het de afgelopen week rustig op het werk zodat ik mijn trainingen aan het einde van de diensten makkelijker in kon passen.

Ook blijf ik rond het huidige gewicht hangen en kom ik niet of nauwelijks weer aan. Ik kan weer genieten qua eten en kan soms met Esther en/of Vicky uit eten gaan zonder mij echt druk te maken. Ook niet helemaal waar, want dan wil ik de volgende dag wat harder trainen om het onsje erbij er zo snel mogelijk weer af te trainen.

Dit gewicht moet ik vasthouden voor het komende pre-operatief onderzoek en de daaropvolgende operatie. Ook voor het komende onderzoek bij de endocrinoloog. Deze zal in juni zijn. Maar vrees niet, ik heb een volgend doel en ga lekker door en dat geduld, trachten te betrachten.

Afgelopen week veel op de voeding gelet en met het resultaat dat ik afgelopen maandag met de "Deelense dames", Mireille, Petri en Irene kon genieten van een lunch ter viering van mijn (nieuwe) huidige functie. Maandagmiddag wel weer trainen en de dinsdag en woensdag ook.

Op vrijdag een heerlijke avond met Vicky heb kunnen en durven te doen. Lekker naar Chinees restaurant Manor en daarna nog een gezellige avond onder vriendinnen op de bank kleppen.

En zaterdag? Ja, zoals gezegd de sportschool in en een tweeëneenhalf uur trainen.
’s Avonds met Esther uit eten en met Esther en Marlinde naar de bios in Utrecht.

Nou, nou twee keer uit eten ja heb het gedurfd en zowaar de bordjes leeg gegeten.

Dan de zondag.
Deze dag hadden we al rustig ingevuld. Even koffie drinken bij vriendin Saskia bij Cuts and Colours en ’s middags naar moeder Schoffelen.

Ja, dan kom je uit bed het ontbijt en het hele ochtend ritueel en sta je voor de kast. Het probleem van elke vrouw, elke dag weer.
Maar om even terug te gaan naar het begin van het verhaal: Ik was sinds mijn operatie nogal aangekomen. Het resultaat de kledingkeuze was beperkt geworden. Ook met het oog op een komende operatie ga je niets nieuws kopen. Want ik heb al wel door dat vele kledingstukken straks permanent weg kunnen en vervangen dienen te worden. Daar ben ik door het trainen eigenlijk nu al mee bezig want sommige kledingstukken zijn inmiddels echt te groot en geen gezicht meer.
Dus een greep gedaan in "het verleden" en kleding uit de kast getrokken die ik al heel lang niet meer heb gedragen.

En dan mijzelf verbazen en Esther zien glimlachen. Zoals gezegd zij heeft altijd het vertrouwen gehad en gehouden.

Voor vandaag is het lekker casual geworden een blauwe Skinny jeans en een zwart truitje. Ja, ik kan lang door vertellen maar dat doe ik niet.

Ik wil genieten van dit moment en mij verheugen op de volgende training, morgenmiddag/-avond.

Daarom sluit ik af met de spreuk op een tanktop die ik heb besteld als beloning;

BELIEVE IN YOURSELF