26. aug, 2019

Update nieuw appartement

Sinds donderdag 15 augustus, de ondertekening van de koopakte van ons paleisje, zijn Esther en ik best druk.
Gelukkig krijgen we heel veel hulp van Vicky, lieverd je bent een topvriendin.

Maar goed Vicky en Esther zijn best druk geweest met het voorbereiden voor het witten en sauzen. Vloeren beschermen met plastic, plinten en dergelijke afplakken en ga maar door.

Ik mocht van de dames echt niet verven of sauzen, als ik in de buurt kwam van een kwast of verfroller werd er gevraagd “Wat denk jij te gaan doen?”. 🤔

Dus mocht ik de inwendige mens verzorgen en de boodschappen doen. Ook de overige benodigdheden aan mogen slepen. Tijdens het klussen van de dames kom je er best achter dat er hier en daar wat vergeten is aan te schaffen.

Zo kon het gebeuren dat ik de eerste zaterdag dat Vicky kwam helpen het pand maar verlaten heb, want zitten toekijken is niets voor mij.
Dat eerste weekend zijn we overigens heerlijk uit eten geweest.

 

Afgelopen vrijdag een keuken besteld en deze wordt eind september geplaatst, Ik ben nog verrast door mijn lief met iets wat ik graag heb, maar dat laten we nog even in het midden. 🤭 

Daarna Vicky opgepikt in Leiden en door naar Alphen.

De vitrage eraf voor de stomerij. Gelijk een boodschappenlijstje gemaakt voor het eten van zaterdag, ik ga lekker koken voor de dames.

De zaterdag ging Esther al op tijd weg om samen met Vicky te gaan beginnen.

Ik bleef thuis om de koopster van ons appartement op te wachten. Deze kwam de maten nemen van de verschillende ruimten.

Daarna nog snel het laatste restant voor de maaltijd van vanavond gehaald.

Vervolgens mocht ik mij uitleven op de kleinere stukken in de loggia. Om deze te sauzen. Ik denk dat de dames het wel door hadden, dat krijgen we niet uit haar hoofd. 🙂

Dus aan de gang, de dames waren al als de brandweer gegaan. Vicky deed ook nog even de muur van de loggia, want uiteraard is dat te groot en mocht ik dus niet doen.

Aan het eind van de middag zitten de woonkamer, slaapkamer, gang en loggia er helemaal in.

’s Avonds heerlijk mogen koken voor de dames, eindelijk iets mogen doen. En dan is het genieten van het feit dat alles is opgegaan. Er is zelfs geen uitje overgebleven.

Zondags weer druk. Naar de Makro, naar moeders en daarna weer door met inpakken wegbrengen, uitpakken.

Samen met Esther tot de conclusie dat we een probleempje hebben, te weinig kastruimte. Na acht kledingdozen zijn onze kasten nog niet leeg maar op het nieuwe appartement zijn de twee aanwezige kledingkasten niet genoeg voor ons. En dan moeten al onze hakken en dergelijke nog over.

Goed, ik ging moedig aan de gang om in mijn eentje de kledingkasten uit te soppen, dat was nodig. En ja met blote zweterige voeten op een metalentrap is ook wel vragen om ………

Ik viel dus van de trap, proberen de val te breken, want ja je wil toch niet op de nieuw verkregen vallen, en de zes weken zijn ook nog niet voorbij.

Nou geloof me ze werken niet als airbags, kolere wat deed en doet dat zeer. 

Gelukkig ving de rechterschouder de grootste klap op, maar met de linker boobie tegen de spiegeldeur was ook geen pretje.

Goed met pijnstilling gaan slapen en de maandag ochtend samen weer door.

Maandag weer inpakken, uitpakken. Schoonmaken. Want ja als ik nog voorlopig in deze keuken moet werken dan dienst die wel schoon te zijn.

Genieten van hoe de muren geworden zijn, en zeer zeker genieten van het vele licht in de woonkamer.

’s Middags de nagels laten verwennen door Ellen en nog even bijkleppen met Rachelle.

Daarna het eten en de nieuwe hakken op halen. 🙂

’s Avonds weer naar het nieuwe appartement want er komt nog een monteur kijken wat voor een CV ketel we willen en hoe die geplaatst gaat worden.

Kijk zo kan het ook Energiewacht, Feenstra en weet ik veel welke vele installatiebureaus we niet hebben gehad. Esther heeft zich vijf weken helemaal suf gefotografeerd en telkens stelden de grote installatiebedrijven weer andere eisen, maar wilden iet iemand sturen die kwam kijken.

Deze regionale installateur kwam kijken, deed een geweldig aanbod, kan snel leveren en monteren en neemt ook nog even de mechanische ventilatie mee ter vervanging.
Alles geregeld in een deal, dank Gillis.

Nu even rust met een lekker glas wijn op de bank genieten van mijn maandagavondprogramma.

Iedereen voor straks een welgemeend welterusten.