Mijn nieuwe "levens"stapjes. Het leven na mijn wedergeboorte

2. sep, 2018

Maandag 27 augustus.

Na het ontbijt vertrek ik naar de Harskamp.Vandaag ga ik mijn fiets met toebehoren en nog wat andere spulletjes ophalen.

Telestick van software voorzien en een handleiding uitgedraaid. Op de terugweg veel file waardoor ik lang in eenzelfde houding zit en dit niet als prettig ervaar.

Dinsdag 28 augustus.

Vandaag verder met alles overzetten. Nuon overzetten, Vitens opzeggen, verzekeringen overzetten en deels opzeggen. Eigenlijk gewoon vergelijken in onze mappen wie goedkoper uit is.

Daarna de fiets weer in orde maken en de accu opladen.

Huishouden gaat gewoon door en velen appen over de adreswijziging, voor wie het nog niet had  Ook al vele adreswijzigingen geschreven.

De middag vliegt voorbij en daarna lekker relaxen bij Beauty All-In, en gelijk de volgende afspraak gemaakt.

Nu nog even tv kijken alvorens rond 20.30 uur mijn lief te wekken en zorgen dat het eten klaar is.

Donderdag 30 augustus.

Vandaag naar het VUmc voor controle en een persoonlijk gesprek. De uitkomst hiervan is deels super en deels valt het wat tegen. Maar we vragen toch een echo aan om te kijken of het echt onmogelijk is qua vergoeding(en). Nog even afwachten dus. Voor de rest is en gaat alles supergoed ook aan de binnenkant is het operatiegebied nu met huid bedekt en kan rustig dichtgroeien. Verder zijn zowel Drs. Özer en ik tevreden over het behaalde resultaat en ik zeer blij.

Ook nog even over de veranderingen gehad, verhuizing, samenwonen, sociale omgeving en acceptatie en het werk.

Daarna nog even bij Mariposa buurten. En bij het vertrek daar hoort een bouwvakker aan de overkant de hakken, kijkt en het bekende deuntje wordt gefloten. Ik straal en loop lekker licht verder.

Op de weg naar huis nog even een kleine verrassing voor mijn lief gekocht.

’s Avonds haar op de hoogte gebracht van het gesprek in het VUmc en we wachten af.

 

Vrijdag 31 augustus.

’s Ochtends op tijd op en de boel even lekker luchten.

Als Esther thuiskomt duurt het even voor ze de kleine verrassing ziet.Ik zie dat het gelukt is. Dit had ze niet verwacht en nu ben ik het een keer die haar versteld doet staan.

Daarna samen de papieren voor de overschrijving naar de huisarts inleveren en gelijk even een kennismakingsgesprek afgesproken.

Vervolgens boodschappen en word ik ook verrast. Ze koopt een garderobekast voor me en nog balkonpotten zodat ik toch weer plantjes heb. Vervolgens zegt ze “mijn vrouw heeft een hobby”. Lacht

Bij thuiskomst zijn de volgende drie afspraken van het VUmc al binnen en die staan voor september en eind oktober gepland. Kijk een chirurge die meedenkt en lekker doorpakt.

Ook komt ’s middags een boek binnen wat ik heb aangeschaft op aanraden van Özer. Ben benieuwd.

 

 

Zaterdag 1 september.

Vanochtend de garderobekast opgehaald en deels naar boven gebracht. Het grote deel staat  nog even in de schuur. Daarna ben ik nog even kleine dingetjes gaan halen en een stukje door gaan Alphen fietsen. Dat laatste ging maar dan houdt het ook op.

Later in de middag Esther gewekt rond 15.30 uur. En even later na de koffie waren we druk met het opruimen van de kastenkamer. Want daar komt de garderobekast bij en mijn garderobe. Voor de rest zal er veel achterblijven in de Harskamp of alles leeg laten halen. Hier binnenkort eerst een box huren waar dat wat we mee willen hebben opgeslagen kan worden en spullen vanuit de kelder zodat we die kunnen laten egaliseren. 

Omstreeks 20.00 wordt de lamsschotel bezorg zodat we eerst even kunnen eten.

Zondag 2 september.

Vanochtend eerst lekker uitslapen, vanmiddag naar moeder Schoffelen.

Daarna heb ik Esther mee uit eten genomen en heb ik haar vervolgens mee genomen naar de bioscoop voor de film “Mission Impossible Fall Out 3D”.

We hebben een gezellige avond gehad en ik heb me aardig goed gehouden voor iemand met hoogtevrees en dan deze film in 3D kijken.

We hebben samen genoten en mijn verrassing van vrijdag voor haar was vandaag compleet geslaagd. Dit keer had ik haar stil en versteld doen staan. Om met haar woorden te spreken “Dit had ik niet verwacht”.

En nu wensen wij iedereen een fijne voortzetting van de zondagavond, iets wat wij zeker gaan doen.

En voor later welterusten.

26. aug, 2018

 

Maandag 20 augustus.

Vanochtend heerlijk samen uitgeslapen.                                                                                  Daarna wat huishoudelijke werkzaamheden, en dan opmaken. Want ik heb een afspraak met een vriendin in Zoetermeer. Een lange tijd geleden had ik haar een paar doosjes met kralen en dergelijke beloofd. Dat kleine beetje was inmiddels uitgegroeid tot een grote boodschappentas vol.

Dus een afspraak gemaakt en maar even op haar werk langs gebracht.Astrid het was goed en leuk je weer te zien en te spreken. En de afspraak voor eens samen lunchen komt er zeker. Lacht

 

Dinsdag 21 augustus.

Vanochtend weer veel te vroeg wakker, dus het moment maar gepakt.Daarna nog even dommelen om vervolgens met frisse moed aan de slag te gaan met het huishouden.

Als Esther thuiskomt even samen wat overleggen en eten waarna we de boodschappen doen.

De indeling voor de komende week even doorgenomen, we zijn een week langer met de was toebedeeld. Boodschappen en sleutels laten (bij)maken, want ja samen een bosje sleutels delen is lastig. Toen nog even een storing van de wasdroger verhelpen en ’s middags blijkt deze ook daadwerkelijk verholpen (op hoop van zegen) te zijn.

Nog even contact gezocht met de huisartsenpost. De vraag neergelegd om bijgeschreven te worden. “Geen probleem mevrouw, zodra u bent ingeschreven even aangeven dat uw vrouw hier al staat ingeschreven en dan zetten we u er zo bij”. Lekker als alles ook eens meewerkt, toch?

Vervolgens gaat Esther slapen en ga ik nog stilletjes een beetje door met het huishouden en later wat “Orange is the New Black” kijken.

 

Woensdag 22 augustus.

Vanochtend de was bij vader en moeder opgehaald en boodschappen gedaan. Daarna ben ik vertrokken naar het vakantiehuis om wat meer spullen over te verhuizen.

Tijdens het doornemen van de post valt een enveloppe op. Na het lezen bekruipt mij een triest gevoel. Een familielid is overleden.

Nog even langs Deelen om mijn verlofstatus te bekijken, en alle verlof is goedgekeurd.

Dan weer gauw naar huis.

Vrijdag 24 augustus.

Vanochtend met Esther naar de Beauty all-in salon. Vandaar uit ben ik doorgereden naar Amsterdam, naar het Marine Etablissement Amsterdam. Dit voor een gesprek met Overste en vriend Wilko Mulder, over mijn toekomst en om de telestick van de benodigde software te voorzien.

Het schrijven van de software op de telestick is mislukt. Dat moet dan maar op een ander moment gebeuren.

 

Zaterdag 25 augustus

Als Esther thuiskomt uit de nachtdienst kunnen we samen ontbijten.

Daarna door naar Delft, naar kapsalon Vera om onze haren te laten verwennen. Lekker Balayage kleuring voor mij, Curlys knippen en stylen voor ons beide.

En toen ….. Inge voor het eerst echt een hele dag met haar eigen haar in de buitenwereld. Goh wat verlang ik hiernaar en wat een fijn gevoel geeft dat.

Om vervolgens snel nog wat boodschappen in huis te halen.

’s Avonds eten bij Picco Bello en door naar Mariposa in Badhoevedorp, voor een gezellige avond.

Later die nacht naar huis en samen nog een lekker wijntje gedronken en het via FB wereldkundig gemaakt, “Wij gaan samenwonen”.

Esther gaat naar bed, Zij is tenslotte al 29 uur op.

Ik laat alles nog even bezinken en ga later ook maar naar bed en kruip lekker tegen mijn lief.

Welterusten.

 

Zondag 26 augustus.

Na het ontwaken, ontbijten en rond lunchtijd vertrekken we naar het noorden.

Inge voor de tweede dag zonder haarwerk. Voorlopig blijft het hier ook bij hoor.

Op naar Ma Euwema om haar bij te praten en op de hoogte te brengen van het feit dat wij gaan samenwonen en een adreswijziging achtergelaten. Een gezellige middag gehad.

Daarna langs achternichtje Monique, deze waren niet thuis. En zijn wij maar door gereden naar de overige familie in Marum, ook daar weer een gezellige ontvangst en een fijne voortzetting van de middag/ avond gehad.

Tegen 20.00 vertrekken wij weer omdat de rit nu, gezien ons nieuwe woonadres, even wat langer duurt naar de Randstad.

Op de terugweg stoppen wij nog even om wat te eten en parkeren op de eerst de beste vrije plaats. Kijken voor ons omhoog en zien een P-bord met opschrift “Women Only”. Schieten allebei in de lach, maar oh wat toepasselijk.

En hoe ze het doet weet ik niet. Maar weer weet mijn schat me te verrassen en emotioneel diep te raken.

We hebben net besteld als zij de tafel even verlaat en ik een ping op mijn mobiel hoor. Ik kijk, en zie staan dat Esther mij heeft getagd in haar relatiestatus “Heeft een relatie met Inge Hofman”.

Zij komt terug en begint te glimlachen en ik vecht tegen de vreugdetranen. We hebben heerlijk gegeten en ze blijft mij aankijken en ik moet blijven vechten.

Eenmaal in de auto en in het donker lukt het me niet langer meer. De waterlanders en de emoties gaan lopen. Thuis zie ik haar ogen en zie dat het haar ook niet onberoerd heeft gelaten.

Wij gaan onder het genot van een drankje nog even lekker genieten van elkaar en onze emoties lekker laten gaan.

Welterusten, en tot de volgende week.

19. aug, 2018

Zondag 19 augustus.

Nieuwkoop.Where Country meets Rock & Roll, Where Savannah meets Inge and Esther.

Vanmiddag zijn wij naar Nieuwkoop geweest ter ontspanning. Voor eerdergenoemd festival. Eenmaal aangekomen viel de ontspanning gauw bij mij weg. Een paar keer rondgelopen en tot de conclusie gekomen dat ik mijn camera’s wel had moeten mee nemen. Maar ja, dat gewicht daar had ik geen zin in.

Na wat op een terras gedronken te hebben terug naar het Regthuysplein alwaar de muziek verder ging. Zoals gezegd, Country (Savannah) meets Rock and Roll (the Wieners). Daar  kom ik allereerst een heel goede en oude vriendin (Barbara) tegen, na haar naam te hebben genoemd herkend zij me na een tweede blik. Komt gelijk naar mij toe en het wordt kussen en praten. Esther voorstellen en erbij betrekken.

We gaan verder naar het plein en Esther stelde mij rustig, want ik was best gespannen. 

Je komt tenslotte oude bekenden en vrienden (Savannah) tegen waar je een verleden mee hebt, zo’n twintig jaar met hun meegereisd als hun fotograaf.

Allereerst gaan wij Dave en Linda begroetten, want ja zij wisten dat wij kwamen en hadden heel lief en netjes niets gezegd. Na de begroetingen en een leuk gesprek verder.

Op den duur zegt Esther “Schat laat het gebeuren, dan is de/je spanning weg”.

En zo gebeurde het. Een oude bekende (Willem) komt langs me lopen en de tweede keer begroette ik hem. Hij kijkt, en na een tweede blik komt een vrolijke blik van herkenning. Nou ja, herkenning? Hij zei gelijk “Meid wat ben ik blij je te zien. Hoe gaat het met je?”. Na Esther te hebben voorgesteld zei hij “ik ga het gelijk Marian vertellen dat je er bent”. Marian kijkt later op afstand en blijkt niet naar mij toe te durven komen, maar haar blikken blijven mij/ons volgen.

Als wij eenmaal weer bij de geluidsman Dave staan durft ze te komen. Een vriendelijke en warme begroeting volgt. Hierna gaat het snel. Marian is zo blij dat ik er ben dat ze zich niet stil kan houden en gaat naar de fanclubstand om Dieny en Bram te vertellen dat ik er met mijn partner ben. En, ik zou bijna zeggen natuurlijk, komt Dieny gelijk achter de stand weg in haar rolstoel tussen iedereen doorsnellen om ons te begroeten. (Waar heb ik dat meer gezien? Nancy Lacht).

Na de nodige gesprekken en begroetingen gaan wij een stukje verder.

Het festival loopt op zijn einde en tijdens de laatste set van Savannah loopt Marian naar het podium en verteld Wilma wie er op de kant staan. Wilma kijkt twee keer naar mij en wij zien de verbazing op haar gezicht, en de set duurt vanaf dat moment voor Wilma te lang. En dan moet ze nog een finale met the Wieners, en de toegift.

Na dit alles komt ze zo snel als alles het toelaat naar ons toe en begroet me met tranen in haar ogen. Haar stem slaat over en de begroeting is warm, liefdevol en als vanouds.“Inge wat zie je er mooi en gelukkig uit. Je straalt helemaal. Wat mooi, ik had je helemaal niet herkend. We hebben je gemist”. Een paar uitspraken tijdens het gesprek en ik zie dat ze totaal van slag is. Ik weet me, met moeite, goed te houden. Er volgt een warm gesprek tussen ons en Wilma waar de anderen op den duur bij komen staan. Want ja, de meesten kennen de band tussen Wilma en mij en die blijkt er nog steeds te zijn.

Gegevens worden uitgewisseld en mijn nieuwe adres is doorgegeven.

Gezamenlijk spreken we af dat we elkaar weerzien. Wilma gaat vanavond de groeten overbrengen aan “Mams” en ik ben stiekem heel benieuwd hoe die zal reageren.

18. aug, 2018

Maandag en dinsdag sporten. Er moet weer 13 kilo af.

Ik had mij al ingeschreven bij Fit for Free in Alphen aan den Rijn.

Dus wil ik deze week de drie keer maken. Het gaat goed, zelfs al gefietst. Goed het is iets anders dan op de weg, hier geen kuilen of bulten. Heb vorige week even aan de spinfiets gevoeld dat is nog veel te vroeg. Komt ook wel, sinds ik niet meer mag hardlopen is spinning wel een dingetje geworden. Ik vond de verschillende parcours die spinning bied leuk om te doen, dus zal wel terugkomen.

Woensdag 15 augustus.

Ik moet terug naar de Harskamp omdat ik morgen moet verschijnen bij de bedrijfsarts. Heb totaal geen zin om terug te gaan en zoals eerder al geschreven het huilen staat me nader dan het lachen.

Maar goed we gaan eerst nog even samen naar de nagelstyliste Ellen. Daarna breng ik Esther thuis en ga ik naar de Veluwe. Boodschappen doen en een gesprek met mijn verzekeringsadviseur.

’s Avonds een telefonisch gesprek met mijn GV/ raadsman over mijn bezoek aan de bedrijfsarts. Een aantal punten benoemd die ik morgen zeker moet, en ook zal, benoemen.

Daarna nog een gesprekje gehad met een leidinggevende en afgesproken dat ik morgen even aankom om verder te praten.

Dus tot morgen, benieuwd wat het allemaal op mag brengen.

 

Donderdag 16 augustus.

Vandaag gesprek met de bedrijfsarts gehad. Mijn punten benoemd en het is wel goed dat we op een lijn zitten.

Nu eerst het onderzoek van dr. Özer afwachten en dan even mailcontact over het volgende, eventueel telefonisch afspraak/consult.

Ik ga over dit gesprek niet verder uitwijden.

Daarna gesprek gehad met de leiding en ook die zegt zijn hulp toe. Nog even een bezoekje gebracht op Deelen en aldaar een blik geworden op de REP-site en helaas lag de vacaturebank weer plat.

Daarna, voor later dit jaar, verlof ingeschoten, en nog even bijkleppen met vriendin Mireille.

Vervolgens op naar (t)huis en daar aangekomen blijk ik de oplader van de Experia XZ 1 te hebben achtergelaten in het vakantiehuis. Dus teruggaan is geen optie morgen maar even shoppen in Alphen.

En vanavond even bellen met om verder afspraken in te plannen.

Afspraak voor volgende week vrijdag ingepland.

 

Vrijdag 17 augustus.

Na het opstaan een beetje huishouden gedaan. Daarna met Esther bij vader en moeder langs om de was op te halen.

De boodschappen in huis gehaald en ik heb besloten vandaag niet te sporten. Het voelt even niet goed, dus ik pak mijn rust.

Esther gaat naar bed, zij heeft nog 1 nachtdienst deze week, en ik ga op de bank lezen en wat Netflix kijken.

Ook nog even met een vriendin chatten over een tas vol met prularia voor het handwerken, kralen, veren, en noem maar op. Zij krijgt ze van mij en weet er vast mooie dingen mee en van te maken. Volgende week maar even bezorgen bij haar.

En toen naar de keuken want het eten moet op tijd klaar om rond 20.30 uur gezamenlijk te kunnen eten. Dus er moet gekookt worden

Nadat Esther naar haar werk is kijk ik nog wat tv en verdwijn naar de slaapkamer voor mijn moment om vervolgens de oogjes te sluiten. Iedereen welterusten.

 

Zaterdag 18 augustus.

Ik ben al heel vroeg wakker en begin maar met het schoonmaken, poetsen en de was voor vader en moeder. Als ik al zingend in de keuken bezig ben merk ik niet eens dat mijn schat al thuis is en met een brede glimlach staat toe te kijken hoe ik de afzuigkap aan het reinigen ben Lacht

Zij gaat nog even slapen en ik doe dus even rustig aan.  Daarna weer de boodschappen doen en een overtollige dingetjes weg gebracht.

Bij terugkomst waslijnen op balkon gespannen en de blouses van vader en moeder buiten gehangen.

Tijdens de boodschappen verder gepraat over het samenwonen en het zit er aan te komen. Nou ja, eraan te komen, we wonen eigenlijk al zes weken samen.

Alleen moet het, afhankelijk van de gesprekken bij mijn werkgever, nog officieel gemaakt worden.

Esther gaat nog even met de administratie aan de gang en ik ga nog even opruimen.

Fijne avond.

12. aug, 2018

Zaterdag 11 augustus.

Esther is redelijk op tijd thuis uit haar nachtdienst. Dit houdt in dat het weekend voor ons begonnen is. Na het ontbijt en dergelijke op naar Cuts & Colours en vervolgens door naar Den Helder voor twee verjaardagen van Dean en gastheer Martijn.

Onderweg praten Esther en ik over van alles. Haar werk, mijn werk en eventuele verandering van werkkring en over samenwonen.

Ja, jullie lezen het goed, over samenwonen!

We zijn nu een jaar samen en wonen al een maand samen door omstandigheden zo gekomen. En we vinden het allebei vervelend worden als de ander moet gaan om de een of andere reden.

Het gesprek leidt wel af maar toch voel ik langzaam de spanning opkomen, want ja wat moet en kan je verwachten. Ik word voorgesteld aan, en maak kennis met een groot deel van de familie. Drie nichtjes, al dan niet met aanhang en kids, een oom en tante en nog overige bekenden en vrienden van de gastvrouw en jarige gastheer.

Ik wil de familie bedanken voor de warme ontvangst zonder vooroordeel en oordeel, voor het mogen zijn.Ik voelde me gelijk opgenomen en op mijn gemak, door de ontvangst van Stephanie en Martijn. Die middag heerlijke gesprekken mogen voeren met onder andere Leontien en Marcel, Niels en Deborah.

Esther merkt dat ik op mijn gemak ben en streelt me af en toe.

Het is een zeer gezellige middag geworden waar ik me op mijn gemak en geaccepteerd voel. Leontien merkt nog op dat ze blij is voor ons, maar vooral voor Esther dat ze een partner heeft en gelukkig is.  

Daar Esther al zo´n 20 uur op is ga ik terugrijden. Gedurende de rit kan ik nadenken over deze geweldige dag die ik mocht meemaken.

Eenmaal thuis mag ik Marcel en later ook Stephanie toevoegen aan mijn vriendenlijst op Facebook.

Ik dank Stephanie voor haar warme, onbevangen ontvangst en fijne middag en haar antwoord, “Familie is familie. Ben blij jullie samen zo gelukkig te zien” raakt mij diep. Zo kan het dus ook.

Dat samen, met de in de auto gevoerde gesprekken, heeft een emotionele huilbui tot gevolg die Esther al zag aankomen.

Al met al valt Esther later thuis in een diepe slaap en doe ik geen oog dicht na zo´n overweldigende dag vol van acceptatie en liefde.

We zijn nu 36 uur verder na het opstaan van gisterochtend en ik ben nog steeds wakker. Heb inmiddels zo’n 22 uur kunnen nadenken over dit blog en alles giert nog door de grijze massa boven.

En dan zondagmiddag in een gesprek met moeder Schoffelen wordt alles nog eens dunnetjes overgedaan.

Ik ga maar eens lekker voor de tv onderuit.

 

Fijne avond en voor later welterusten.

Liefs Inge.