Mijn nieuwe "levens"stapjes. Het leven na mijn wedergeboorte

28. apr, 2019

De dinsdag nog vrij. Deze dag lekker dingen gepland.

’s Ochtends eerst naar de sportschool voor een lange krachttraining, daarna nog even half uurtje cardio. Om vervolgens naar huis te gaan, douchen. Voorbereidingen voor het eten doen.

’s Middags naar de dames van Cuts and Colours alwaar ik model zou zitten en mijn haar dus liet doen. Het resultaat mocht er zijn. Dank je Saskia, voor het aanbod.

Dan de woensdag weer aan het werk en ik was er weer vroeg bij, zelfs (alweer) als eerste op kantoor. Wat zaken opgepakt met overste HJ en gelijk over wat zaken bijgepraat.
Daarna de roosters maken en overige zaken inplannen en uitzetten.
Mijn nieuwe smartcard gehaald en nog even met Arco bijgepraat, die moest ook een nieuwe smartcard halen.

’s Middags gaf het netwerk problemen dus eerder weg en naar huis. Sporten ging niet want dan zou ik de krullen door het zweten verliezen en die wilde ik nog even een dag houden in verband met het bezoek van morgen.

De donderdag. Vroeg opstaan en naar het werk. Voorbereidingen treffen voor het bezoek van de Generaal Majoor Nico, directeur Veiligheid. Hiervoor dus het mantelpakje aan met speld.

Zelden een zo gepassioneerd mens mogen ontmoeten. Zo gepassioneerd en bevlogen als deze man is, is in een woord geweldig. Hij staat voor zijn moeilijke taak.
Tijdens de discussies en verhalen zijn verschillende zaken betreffende veiligheid en zeker sociale veiligheid de revue gepasseerd. De ochtend vloog voorbij. Aan het eind van de ochtend hebben wij de Generaal Majoor bedankt voor zijn aanwezigheid en openheid.
De generaal majoor heeft ons bedankt voor onze inzet. Maar ja, het is onze leus “onze inzet voor uw inzetbaarheid”.

’s Middags nog wat werkzaamheden trachten af te maken alvorens weer naar de sportschool te gaan.

’s Avonds de kalenders bijwerken en ik zie dat ik nog een dag langer verlof wil in mei. Dus thuis inloggen en ja, de smartcard werkt. Ik kan weer thuiswerken. Dus mijn verlof in mei met een dag verlengd. Nu van 17 tot en met de 28ste mei verlof als een van de cadeautjes voor Esther haar verjaardag. Het was moeilijk dit verlof zolang stil te houden en eigenlijk wilde ik niets zeggen als verrassing. Maar ja om niet de pech te hebben dat zij ineens heel andere plannen maakt dan ik. Toch maar aangegeven dat ik voor haar een lange week heb vrij genomen. Kunnen we gelijk de 28ste samen naar het VUmc. 

Vrijdagochtend allereerst de tijdelijke bezoekerspas ingeleverd daar de nieuwe smartcard gisteravond al werkte. Dan door naar kantoor en zowaar niet als eerste binnen, JP zit als achter de pc te werken. Even tijdens het opstarten en de koffie bijgepraat.

Daarna aan het werk. Deze ochtend begonnen met het verwerken van de mails uit mijn eigen mailbox, ook de terugkomdag van de Focusgroep Diversiteit en Inclusiviteit alweer in de agenda gepland. Deze zal in juni plaatsvinden en mij aangemeld als aanwezig.

Vervolgens verder met de mailbox van de planning & loket. Vele wijzigingen en cursussen, adaptaties en dergelijke inplannen.
Nog wat stukken digitaliseren en daar hadden we het probleem weer.
Ik werk hard en mijn collega Anja ook. Maar binnen de tijd van een kop koffie halen, ineens van 58 mails naar 3? Nee, dat kunnen wij ook niet. Wederom vele mails en dergelijke weg. Gelukkig komt er dinsdag iemand van de ICT afdeling om het te fiksen.

Het was verder rustig dat ik besluit dat ik ook thuis verder kan werken. Dus ik ga tegen 12.30 uitloggen en op weg naar huis. Kan ik Esther verrassen met mijn vroege thuiskomst.

Dat liep even anders! Zit je net op de A12 en wil je snelheid verhogen doet het autootje ineens raar. Althans trilt het alle kanten op. Dus op de vluchtstrook geparkeerd, wielen naar rechts draaien, geel verkeersvest aan en kijken.
Ja, linker achterband weinig van over. Dus ANWB gebeld en de pech gemeld. Even later wordt de Corsa op de afsleepwagen getakeld en worden we naar het servicepunt gebracht voor een nieuwe band voor de Corsa.
Dus laat thuis. Toch nog even naar de sportschool geweest voor een uur cardio.

’s Avonds op de bank en voor de tv en nog steeds zit het gesprek met de directeur Veiligheid van gisteren in mijn hoofd. 

Zaterdagochtend uitslapen, sportschool is dicht. Dus kon ik tot 08.00 uur uitslapen. Ik had al in eerdere blog geschreven dat dit voor mij uitslapen is.
Daarna rustig wakker worden en mijn momentje pakken. Niet omdat het moet maar omdat het kan, en ik had er zin in. Bijna aan het eind komt Esther thuis en gaan we samen ontbijten. Om daarna de boodschappen te doen en te lunchen bij Grand café de Zaak.

Eenmaal thuis ga ik aan het schoonmaken en kan Esther een paar uur slapen. Vanavond op visite bij buurvrouw Marinke.
De avond dreigde even bruut verstoord te worden, maar dit is verholpen door even de waarheid te vertellen.

Daarna zijn we alsnog naar buurvrouw Marinke getogen waar we een zeer gezellige avond hebben gehad en afsloten dat we het vaker moesten doen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Nu de zondagochtend, heerlijk samen ontwaken en ontbijten en vanmiddag naar ma Schoffelen. Altijd gezellig. En verder zien we deze zondag wel.

Een gezellige middag gehad en wetende dat schoonmoeder volledig achter me staat. Heel lief van haar.
Ik ga vanavond heerlijk met en van mijn schat genieten.

Rest me enkel nog u allen een eet smakelijk, een fijne avond te wensen en alvast een goede nachtrust.

22. apr, 2019

22 april; Een kleine drie weken verder. Veel gebeurd.

Lekker blijven trainen, want nog steeds niets gehoord vanuit het VUmc.
Ja, dan maar door blijven gaan. Het is inmiddels ook alweer zover dat ik me beroerd voel als ik niet kan trainen.

Maar goed een kleine opsomming van al het gebeurde al blijft er inmiddels veel meer prive.

Veel verlof genomen om toch te sporten.

Op 11 april, een teambuilding gehad met Planning en Loket.
De ochtend ging aan de hand van collega majoor Thijn. Die kwam met het “My Motivations Insight Kleurenprofiel”. Deze is gebaseerd op het model drijfveren dat de Amerikaanse psycholoog dr. Clarence W. Graves heeft geformuleerd.

Deze test was best confronterend en het was niet het enige confronterende die dag. Mijn hoofdkleuren zijn dus blauw en groen voor diegenen die er inzicht in hebben. Het gaat mij iets te ver om mijn complete kleurenprofiel hier uiteen te zetten. Maar laat ik vermelden dat het wel erg kloppend was.  Maar laat ik mijn kleurenprofiel hier in foto weergeven.

Het tweede confronterende was/is dat mijn huidige collega’s mij aardig kunnen inschatten. Niet dat dit beangstigend is. Want de complimenten waren niet van de lucht en ik werd alom geprezen.

Wat na alle voorgaande jaren toch wel heel fijn is. Wennen zeker, maar heel warm en fijn.
En ook zij zaten niet mis in hun inschattingen. Zij moesten namelijk mijn profiel inschatten alvorens het werd getoond en uitgelegd. Dit gebeurde overigens bij iedereen. Ook bleek dat mijn huidige en naaste collega Anja nagenoeg hetzelfde kleurenprofiel heeft en ook de belangrijkste hoofdkleuren blauw en groen zijn. De test wees ook uit dat wij beiden goed samenwerken en een team zijn.

Verderop in april deelgenomen aan de vergadering van de cliëntenraad van schoonmoeder in het nieuwe verzorgingshuis.

Twee dagen daarna nog weer in het ziekenhuis geweest voor een bespreking met artsen over vaders.

Woensdag 17 april:
’s Ochtends om 07:00 uur sporten en daarna thuiswerken.
En dan rond 11:00 uur afreizen naar de Harskamp. Daar mogen fotograferen op een receptie FLO (Functioneel Leeftijds Ontslag) of terwijl prepensioen van een lieve collega Liesbeth. Zij verdient het maar toch jammer dat ze weg gaat. Zij had mij gevraagd of ik haar receptie wilde fotograferen en natuurlijk wilde ik dat voor haar doen.

Donderdag 18 april:
Een bespreking over het stroomschema BMW gehad. En vervolgens een lang weekend verlof. En wat niet vaak gebeurt, samen een lang weekend verlof.

’s Middags vanuit het werk de auto weggebracht voor de APK. Ja, dan weet men weer waarvoor men werkt. Het autootje is weer klaar en rijdt weer lekker.

’s Avonds naar het theater Castellum voor de Back to the Country Show part 8.
Dit was voor Esther en mij een thuiswedstrijd en we konden natuurlijk niet wegblijven.  Dat zouden de mensen van Savannah ons niet vergeven hebben. Het was weer een leuk weerzien en leuke gesprekken gehad. En ook hier weer complimentjes mogen ontvangen. Ik ga er misschien ooit heel langzaamaan wennen.

Vrijdag 19 april:
Eerst met Esther naar de schoonheidssalon en daarna door naar de kapsalon. Esther zag er nadien weer uit om door een ringetje te halen. Ik kon weer heerlijk met mijn mooie vrouwtje showen. 
Van daaruit zijn we vertrokken naar Amsterdam naar Madam Tussaud. Een leuke en gezellige middag daar gehad al is en blijft het jammer dat er veel bij Tussaud is verdwenen. Dan door naar vriendin Vicky voor een gezellige avond van vriendinnen onder elkaar. Heerlijk gegeten en daarna bij kleppen bij Vicky thuis. Heerlijk wijntje met Vicky gedronken. De avond vliegt weer voorbij.

Zaterdag 20 april:
Jawel, nu was het mijn beurt. Ik had mijn afspraak staan bij Titania van de salon Beauty all-in. Daarna zijn we naar ’s Gravenzande getogen voor een afspraak van Esther, lenzencontrole en ja dan maak ik gebruik van de gelegenheid om van een heerlijke uitsmijter “de Dames” te genieten. Lekker een avond thuis op de bank en ik moest met de foto’s aan de gang.

Zondag 21 april:
Alweer op tijd opstaan. Want er stonden bezoeken gepland aan Elsa, Chris en kleindochter Emily. Daar blijkt dat vriendin Petri wel heel dicht bij Elsa in de buurt woont. Ik geloof dat ze hemelsbreed een kleine 500 meters van elkaar wonen. Helaas was Petri niet thuis.

Vanuit Loenen naar Wekerom om naar Angelique, Arjan en kleinzoon Roan te gaan.

Maandag 22 april:
Vanochtend, tegen de lunch, naar het ziekenhuis. Daar zouden we met (schoon)moeder bij vaders op bezoek gaan. Van daaruit zouden wij met ma naar Zuidwijck om nog even lekker te genieten van de middag. Daar is het koeler dan in haar huidige verzorgingstehuis dus daar is ze liever.

Nou weet ik natuurlijk niet of het is opgevallen. Maar er is dus de afgelopen dagen niet gesport. Al vanaf donderdag niet. En ja ik mis het.

Ook heb ik Esther moeten beloven dat we er het weekend niet te veel over zouden hebben en zouden ontspannen. En dat ik een goede poging zo gaan doen om “normaal” te proberen te eten. Nu is vriendin Vicky mijn getuige ik heb zelfs patat gehad en een wijntje.

Zeggen en schrijven ben ik sinds 3 april wel een acht ons aangekomen. En ja, dat zit me dwars.
Het was zelfs zo dat ik geen warm eten meer lust(te). Ik mis mijn salades en mijn rauwkost.

Ja, ik vind het jammer dat morgen alweer ons weekend voorbij is.
Esther moet morgennacht weer beginnen en ik heb nog een dag vrij.
Dus morgen ook weer lekker vol. ’s Middags zit ik bij kapsalon Cuts and Colours model en gaan we eens kijken wat we gaan doen. Ik heb wel een idee en daar morgen maar eens met vriendin Saskia over babbelen.
Dan ’s avonds mijn nagels laten verwennen door Ellen.

En ’s ochtends? Yes sporten en ik ga weer aan de salades en rauwkost.

Voor nu wens ik u alvast een gemeend welterusten.

#eengelukkigevrouw
#inafwachtingvaneenberichtvanhetVUmc
#Lekkerverdersporten
#verderafvallenenbouwen

Liefs Inge.

 

3. apr, 2019

Het onmogelijke waargemaakt.

Een goede vier weken geleden bij de chirurge te horen gekregen "Ik zet je op de lijst, maar je moet afvallen voor de operatie. We plannen een weegmoment en ben je niet genoeg afgevallen, haal ik je van de lijst af".

Vandaag het weegmoment. Omstreeks 13.00 uur waren wij in het VUmc. Rond 13.30 uur binnengeroepen. Haar gezicht toen ik binnen zei eigenlijk al genoeg, maar je bent toch nerveus en blijft nieuwsgierig. Zegt haar weegschaal wel hetzelfde als de onze.

Hakken uit en op de weegschaal. Zij kijkt en kijkt me aan en kijkt nog eens naar beneden. Het onmogelijke is bewezen dat het mogelijk is, 13,6 kilo in vier (4) weken weg trainen.

Ik hoor binnenkort wanneer ik geopereerd ga worden.
Zij, vriendin Özer, zou vanmiddag ene Monique nog appen dat het door gaat. We gaan verder praten over iets tussen ons. Dus wachten we even tot Esther de spreekkamer verlaten heeft.

We hopen dat alles op tijd lukt en ze zet in de operatie lijst achter mijn naam (z.s.m.) met dien verstande als het bij haar niet lukt dan een andere chirurge, maar hoop blijft natuurlijk. In haar heb ik volledig vertrouwen en dat heeft ze al eerder bewezen.

Bij het vertrek zegt ze nogmaals "Complimenten, Top. Dit had ik niet voor mogelijk gehouden. Een hele prestatie".

Nee ik stop niet. Ik blijf doortrainen en heb mijzelf een nieuw doel gesteld. Dit blijft (nog) geheim.

Daarna snel naar Alphen terug en boodschappen voor vanavond doen. Vanavond eten we lekker samen. En even geen rauwkost voor mij. Vanavond niet. Nu even een korte break en dan weer door.

Nog even bij mijn Personal Trainster, Milja, langs om haar te bedanken. Ook van haar de complimenten mogen ontvangen voor de geleverde prestatie, inzet en werk. Ook bij de vriendinnen van Cuts and Colours langs, meiden dank voor jullie meeleven afgelopen weken.

 

En natuurlijk wil ik bedanken mijn grote liefde Esther.
Lieve schat, dank voor je steun en meetrainen.
Dank voor je onmetelijke liefde. Ik hou van jou. ❤

En nu…….. Rust.

Tot gauw. Liefs Inge.

10. mrt, 2019

Zondag 3 maart.

Vanochtend op tijd wakker. Heerlijk een acht uur geslapen en ik ga zacht het bed uit voor ik Esther wek. Dan aan de kwark en thee. Wat blogs van vriendin Rianne weglezen.
Tijdens het moment in de badkamer tot ontdekking komen dat de rosacea terugslaat. Dit bemoeilijkt de ontharing met mes.

Vandaag een rustig dagje in het verschiet met vanmiddag een bezoekje aan ma Schoffelen. Daarna nog even naar de AH XL in Leiden en even voor de gehele week vis en rauwkost en wok groenten halen.

Een rustig avondje waar we beiden ons momentje pakken en van de tv genieten. Meeste NCIS, NCIS New Orleans, de actualiteiten en ik wil nog even de Luizenmoeder zien.

Maandag 4 maart.
Vanochtend ontbijten en ik vertrek weer naar de sportschool. Helaas moet Esther op de loodgieter wachten die de langdurige lekkage komt verhelpen. Deze verschijnt om 10.00 uur. Dus ga ik alleen sporten.

Dik een uur gesport en de kaart gevraagd voor een programma wat ik wil trainen. Is er niet meer en ter compensatie krijg ik een intake en één training met een personal trainster cadeau. Vanavond wordt zij gevraagd en ik krijg morgen bij de training na werktijd te horen wanneer we een afspraak hebben.
Na het sporten nog wat kleine boodschappen gedaan en terug naar huis.

Als ik tegen twaalven thuiskom verbaast het me dat er geen bus, van welke loodgieter dan ook, staat. Boven bij Esther navraag gedaan, die had net gebeld nee ze zouden tussen tien en twaalf uur er zijn.

Ik ga lunchen en pleeg wat telefoontjes. Log vervolgens nog even op de werkplek in en ga wat thuiswerken.
Nog een mail mogen ontvangen van kapitein Hinke. Het gemailde artikel konden we misschien gebruiken bij de werkgroep TransWerkt, dank hiervoor Hinke. Verder mail gecontroleerd en beantwoord daar waar nodig.

Rond 14.00 uur wordt er gebeld en is er een loodgieter. Je kunt het de man niet kwalijk nemen. Hij laat de app zien dat hij om 11.58 kreeg te horen dat hij in Alphen een klus had en er om 10.00 uur moest zijn. Goede planning en foute beloften van het bedrijf dus.
Rond 21.00 uur is de man klaar. Om de schade te beperken heeft hij een bypass aangelegd en netjes afgewerkt. De rekening en foto’s worden weer mee in het verslag mee genomen.
Nu een afspraak maken met Marlinde om het tegelwerk weer te herstellen.

Esther gaat zich in haar werkkloffie omkleden en na het eten door naar het werk. Zij draait dus weer een kleine 26 à 28 uur aan een stuk.
Ik kijk mijn programma even uit en ga slapen. Om 05.00 uur gaat het wekkertje weer en ga ik ook weer fijn naar het werk. Dus wens ik u een welgemeend welterusten.

Dinsdag 5 maart.
Vanochtend eerst naar het werk. In het voren kunnen werken.
Anja gaat de rest van de week met verlof.
In onderling overleg dien ik deze week elke dag 2 uur verlof in zodat ik ’s middags om 14.00 uur naar huis kan en eerder kan trainen.

Dus vroeger naar huis, omkleden en sporten vandaag spinning.
In de sportschool blijkt, er niemand aan het spinnen te zijn dus komt goed uit. Programma Zuid-Limburg part 1, niveau 2 aangevraagd.
Boven aangekomen blijkt er een foutje gemaakt te zijn het programma draait al. Dus geen warming up en gelijk meegaan.
Tijdens het spinnen blijkt het joch nog een foutje te hebben gemaakt. Hij heeft Zuid-Limburg XL part 1 geactiveerd, niveau 3. Dit ging ik gaandeweg merken. Kapotgaan en weer weten hoe dat voelt. Daarna nog een uur de glooiende heuvels gelopen.

Toen heerlijk naar huis gelopen de cooling down. Vervolgens lekker in bad gelegen.
omstreeks 20.10 uur Esther wekken en samen eten. Het eten smaakt me niet en ik maak een kom magere yoghurt met blauwe bessen en nog een mok thee.

Na een aflevering van de serie New Amsterdam het bed in en slapen.

Woensdag 6 maart.
Weer vroeg aan het werk en door ziekte en thuiswerkers en Anja met verlof heb ik het kantoor alleen. Later komt de inloop wel, maar beste stappen kunnen maken.

Later in de ochtend word ik gebeld door de deskmedewerkster van Fit fot Free, Ik heb vanmiddag om 16.30 uur een afspraak met een personal trainster. Milja.
Dus akkoord gegaan. Werk afgemaakt en ook nog even gebeld met vriendin Mees, over de Focusgroep D&I en de werkgroep Trans Werkt.

Om 14.00 uur afsluiten en naar huis, omkleden en nog even een kop thee, door naar de sportschool. Daar aangekomen een korte intake met Milja en het doel benoemd.
Programma opgesteld 3x per week functionele krachttraining voor vrouwen afsluiten met tenminste een half uur cardio. Overige 3 dagen een uur cardio als herstel. Hier wordt het moeilijk ik mag niet te hard.

Heerlijk door haar begeleid en de uitleg was als vertrouwd. Ze kon zien dat ik dit vaker had gedaan. Haar gezegd waar het gevaar ligt, ze gaat me in de gaten houden. Afgesloten met een half uur cardio.
Heerlijk naar huis, ik doe vandaag niets meer.

Ik wens u alvast welterusten.

Donderdag 7 maart.
05.00 uur de wekker. Dat viel nog mee. Voelde me goed.
Ontbijten, koffie en op naar het werk. Daar aangekomen K1 in en naar de trap. Dat viel dus vandaag, na de krachttraining van gisteren, niet mee. Nu ging ik wel degelijk mijn benen voelen. De tachtig treden gehaald, maar door moeten bijten.

Tot 14.00 uur gewerkt, het laatste uur nog even verlof geschreven voor morgen. Vriendin Vicky heeft vervoer nodig om i het VUmc te komen. Dus doen we dat, voor je beste vriendin sta je klaar.

Boodschappen doen (sla en kip) voor het avondeten. En naar huis, omkleden en op naar de sportschool. Een goed uur de glooiende heuvels met een gemiddelde hartslag. Soort hersteltraining van gisteren.

De avond lekker rustig voor de tv.

Vrijdag 8 maart.
Vanochtend om 05.30 opgestaan. Ontbijten en dergelijke en op naar Haarlem. Het verkeer zat erg mee dus ik was er mooi op tijd. Vicky had me nog niet verwacht. Samen koffiedrinken en lekker kleppen.

Vervolgens naar VUmc. P2 is helemaal vol en men staat in de rij te wachten. Wij gekeerd en de auto in P1 geparkeerd.
Naar de genderpoli en daar werd Vicky al snel gehaald.
Zodoende kon ik even mijn agenda bijwerken en die loopt lekker vol met afspraken. Ook nog een geanimeerd gesprek gehad met een dame en haar dochter. Leuk.

Daarna Vicky naar Haarlem brengen en een klein boodschapje voor haar doen.

Vervolgens terug naar huis en omkleden voor de sport. Gelukkig was Esther nog wakker en die kon even mijn schouders insmeren. Ik kon er niet meer bij. IK voelde al bij het opstaan vanochtend mijn triceps en dat is er niet beter op geworden. Ook worden de schouders en nek stram.

Maar we weten waar we het voor doen dus nadat Esther naar bed is gegaan, ga ik weer naar de sportschool en het schema ophalen wat Milja voor me heeft gemaakt. En vervolgens het schema weer te volgen en daarna cardio, met een hartslag tussen de 105 en 120 houdend.

Zaterdag 9 maart.
Opstaan en een begin maken met het huishouden. Esther werkt nog, dus kan ik even doorgaan.

Straks lekker ontspannen sporten en de rest van de dag zie ik wel. Het ontspannen werd een uur “Bergspitsen lopen”.
Nog even met Milja gesproken over een eventuele aanpassing in het programma. Eerst meer reps (3x20) om sneller te verzuren en verbranden.

Boodschappen doen, eten, douchen. Daarna verder met het huishouden. Dit is er afgelopen week echt bij ingeschoten. Je staat vroeg op, komt laat in de middag thuis dan nog sporten en de boodschappen doen, eten koken en weer naar bed.
Tussendoor even de was dat kan nog, maar als ik thuiskom slaapt mijn schat voor haar nachtdiensten. Dus moet er veel in het weekend gebeuren.

Samen lekker gegeten en vanavond nog naar (schoon)moeder Schoffelen.
We moesten even helpen met het uit-/voorlezen van haar testamenten.
Gezien mijn studie in het verleden werd ik hiervoor gevraagd.

Bij het vertrek nog een mooi compliment gekregen van haar. Zij sprak de woorden “Ik zou geen haarwerk meer dragen Inge. Al zou ik je nog wel eens live willen zien met dat van laatst op de foto”.

 

Zondag 10 maart.
De verjaardag van schoonmoeder Euwema. Dus wij vroeg op voor onze rit naar het Noorden.

Mijn weegmoment en JA, het gaat langzaam maar ik heb (nog) hoop. Komende weken wordt het hopelijk iets makkelijker.

Vandaag qua sport een rustdag. Even herstellen en zoals gezegd naar de familie in het noorden.

Zo tegen de lunch arriveerden wij bij moeder Euwema. Angelique, Arjan en kleinzoon Roan waren er al. Heerlijk met kleinzoon op schoot zitten spelen. Even later kwamen ook Elsa, Chris en kleindochter Emily.

Ook lekker met haar op schoot zitten spelen en kwebbelen. Emily is nu al gek op mobiele telefoons. Ik had haar op schoot en zat ook even op Facebook. En voor ik het wist had de dame al vele berichten en dingetjes geliked met haar rappe vingertjes, geweldig.

Later schoof ook de rest van de schoonfamilie nog aan en een gezellige middag gehad. Vlak voor het vertrek van Emily en haar ouders Elsa en Chris wordt er nog gebak geserveerd. Oma Inge ziet kans, om samen met oma Esther, Emily nog de nodige slagroom te voeren. En lekker dat ze het vond. Wij zijn vriendinnetjes geworden J

Later vertrekken wij ook weer richting huis en stoppen nog even bij het Hajé restaurant voor een koolhydraatarme maaltijd.

Dan door naar huis en de kleding voor morgen klaar leggen en het onderdeelsspeldje van BMW nog even op de blazer spelden.

Wij gaan nog even lekker voor de tv hangen.

Ik wens u alvast een gemeend welterusten.

2. mrt, 2019

Maandag 25 februari.
Vanochtend vroeg op omdat Marlinde om 08.00 uur aan de deur zou staan. Zij is ingehuurd in verband met de lekkage, weet u heet nog.

Nog steeds vertraging door een tegenspartelende VvE. Maar goed wij vonden het nu wel eens tijd worden. Helaas kan Marlinde het niet alleen oplossen en wordt er een loodgieter gebeld. Deze kan niet eerder dan woensdag. We vermoeden nu dat het probleem dieper zit dan verwacht. Dus wordt het echt wel een VvE-tje.

Vanmiddag met Esther wezen fietsen en van het heerlijke weer genoten. Lekker fietstochtje door Alphen en zelfs op plaatsen geweest waar Esther nog nooit geweest was.

Eenmaal thuis alles weer inruimen in de badkamer en daarna koken.De rijst met broccoli, bloemkool en wortelen tezamen met de kip heeft ons heerlijk gesmaakt.

Daarna relaxen op de bank en tv kijken.

Morgen weer om 05.00 uur opstaan en naar Utrecht om te werken.Morgenvroeg het moment overslaan, dan kan Esther wat langer liggen.

Welterusten en tot laters.

Woensdag 27 februari.
Vandaag een halve dag werken en voorbereiden op het bezoek morgen aan het VUmc.

Vanmiddag komt de loodgieter. Deze heeft (eindelijk) het lek gauw boven water. Komt ook met een oplossing. Omleggen van leiding en de lekkende leiding afsluiten. In overleg met buurvrouw Marinke gaan we voor deze oplossing. Het snelst verholpen. Zal vrijdag terugkomen voor de klus.

Donderdag 28 februari.
Hopelijk de dag van “passen” en plannen. Ik ben al vroeg wakker en we besluiten na het ontbijt maar even bij Mariposa langs te gaan.Heerlijk bijgepraat met Ilse en nog een haarwerk gepast, denk erover na.

Door naar het VUmc.Passen en een mooi set uitgekozen.
Toen de domper, mijn BMI is te hoog. Verder in de eigen spreekkamer van dr. Özer. Daar de controle vaginaplastiek en dat is allemaal goed en ik hoef daarvoor over een jaar pas ter controle te komen.

Verder over het gewicht en de operatie voor de borstprotheses, we komen tot een deal. Op 3 april kom ik terug om te wegen. 9 kilo eraf en anders van de operatielijst af.

Het is een teleurstelling en tevens een grote uitdaging.
Maar we gaan ervoor. Ja we! Esther zegt “ik doe met je mee en steun je in alles. We gaan ervoor en het gaat je lukken”.
Nog even met de arts prive gesproken en ze gaat mee in mijn plan als ik die 9 kilo kwijtraak. Dit MOET lukken.

 

Vrijdag 1 maart.

Vandaag zit Esther op de loodgieter te wachten. Tevergeefs blijkt later.’s Middags worden we gebeld, na vele beloftes, dat ze maandag komen.

Ik was ondertussen naar de sportschool en ben gaan spinnen en lopen.Spinnen was mijn vervanging van hardlopen. Dat laatste mag ik niet meer.
Het spinnen viel lekker tegen. Daarna nog een half uur lopen glooiende heuvels en naar huis.

Esther naar bed i.v.m. een nachtdienstje vannacht en ik het bad in. Dan lunchen en relaxen.

’s Avonds op bezoek geweest bij vriendin Vicky Arrachart. Zij had een operatie gehad en dan ga je bij je vriendin op bezoek.
Later omstreeks 20.10 uur samen eten met Esther.

Na de maaltijd gaat zij naar haar werk en kijk ik nog even tv.

Zaterdag 2 maart.
Esther is vroeg thuis, voor achten staat ze al aan het bed.
Zij brengt me naar de Beauty all-in salon, waar ik weer even ga genieten van een behandeling van Titania. Heerlijk mijn wenkies en wimpers laten verwennen. Ze heeft er weer iets moois van gemaakt.

Daarna haalt Esther me op en gaan we door naar Amstelveen om vriendin Vicky uit het ziekenhuis op te halen en thuis te brengen.Nog even een kop theegedronken en kennis gemaakt met Nathalie.

En weer door, terug naar Alphen. Thuis omkleden en naar de sportschool. Weer een uur de glooiende heuvels gelopen met diverse snelheden.
Dan naar huis en na het douchen samen eten.

Esther houdt het vol tot 21.00 uur en gaat na een dag van 25 uur naar bed. Trusten lieverd, tot straks.

Ik ga nog even tv kijken en wens iedereen een mooie avond en voor later ook een welgemeend welterusten.